Donderdag 13 september 2012

6925 keer gelezen3 x gereageerd

Modeveilingsite Vault79.com krijgt groeigeld van Sanoma

Modeveilingsite Vault79.com krijgt groeigeld van Sanoma

SanomaVentures investeert ‘cash, media, kennis en netwerk’ in Vault79.com. De veilingsite in fashion werd een jaar geleden in de markt geholpen door de bekende ondernemers Michiel Muller en Marc Schröder.


Muller en Schröder presenteerden Vault79.com vorig jaar als de ‘eerste fashion auction van Nederland’. Er waren destijds al wel dedicated veilingsites voor reizen, maar nog niet voor modeartikelen. Vault79.com ging op 7 december 2011 live. Op de site gaan artikelen van designers als Chloé, Mulberry, Fendi, Céline en Marc Jacobs onder hamer.

Fashionchick.nl en Veilingacties.nl
Vault79.com is de eerste investering (hoe groot is niet bekend) voor het dit voorjaar gestarte SanomaVentures. Moederbedrijf Sanoma Media investeerde zelf eerder al in onder andere Fashionchick.nl en Veilingacties.nl. De overeenkomst met Vault79.com is het gevolg van een succesvolle samenwerking tussen de modesite en Grazia, een glossy uit de Sanoma-stal. ‘Ons concept en het bereik en de kennis van Sanoma versterken elkaar enorm’, zegt Muller over de deal.

Fashiolista.com
Muller en zijn compagnon Schröder zijn onder meer bekend van hun bemoeienis met Tango en Route Mobiel. Ze investeerden ook in het Nederlandse initiatief Fashiolista.com, dat honderdduizenden leden heeft in alle uithoeken van de wereld. Leden kunnen via Fashiolista, ook wel de ‘Hyves voor webshoppers’ genoemd, artikelen uit webshops aan hun profiel toevoegen.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 3 keer gereageerd op:
Modeveilingsite Vault79.com krijgt groeigeld van Sanoma
 
 1. Hendrik op vrijdag 14 september, 2012 om 10:32

  De oprichtster (  CEO en Founder ) zijn niet de beide genoemde heren maar mevr. Heleen Ekkers zie het intervieuw http://www.adformatie.nl/nieuws/bericht/online-bieden-op-designer-brands/ . De beide gerespecteerde heren zijn investeerders in Vault79

 2. Arjan - redactie Twinkle op maandag 17 september, 2012 om 09:26

  @Hendrik: dank voor de toevoeging. Ik heb de tekst iets aangepast.

 3. Arjan - redactie Twinkle op maandag 17 september, 2012 om 15:13

  Het belang dat SanomaVentures heeft genomen in Vault79.com is een minderheidsbelang. Dat schrijft Investment Director Herman Kienhuis in antwoord op vragen van Twinkle. ‘SanomaVentures is een strategische investeerder, dus stapt niet in met het oog op een (financiële) exit, maar stapt in voor lange termijn waardecreatie, en zal zeker kijken naar mogelijkheden om op termijn het belang in succesvolle deelnemingen te vergroten.’

  Kienhuis laat weten dat SanomaVentures afgelopen april is begonnen met een apart team. Het belang in Vault79.com is de eerste investering sinds de formele start. ‘Voor 2012 deed Sanoma al wel investeringen in startende bedrijven, maar op kleinere schaal cq met een lagere frequentie. Deze deelnemingen zijn nu wel onder de vlag van SanomaVentures gebracht’, aldus Kienhuis. ‘Met SanomaVentures wil Sanoma op een proactieve en professionele manier een groot aantal participaties doen.’


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.