Twinkle | Digital Commerce

Google Circulars beschikbaar in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:13

Google Circulars is gelanceerd in Nederland. Retailers kunnen hiermee hun wekelijkse aanbiedingen en speciale promoties, bekend van de huis-aan-huisreclamefolders, presenteren via interactieve en gepersona- liseerde websites. Deze sites zijn geschikt voor pc’s, mobiele telefoons en tablets.

De dienst is bedoeld om relevante en lokale winkelaanbiedingen eenvoudig online vindbaar te maken voor consumenten. Daarnaast biedt het retailers een dynamisch advertentiemodel om extra verkopen te genereren en te zorgen voor meer winkelbezoek. Nederland is buiten de Verenigde Staten één van de eerste landen waar Circulars beschikbaar is gemaakt.

Verkeer is bepalend

De Circular bestaat uit een website met content die gemakkelijk opnieuw geordend kan worden: waar het verkeer op de site vandaan komt, bepaalt hoe de Circular eruit ziet. Zo leidt een banner voor kattenvoer naar een versie van de Circular waar kattenvoer prominent op de homepage staat. Google verzorgt de gratis hosting van de Circular-sites en adverteerders kunnen via organische zoekresultaten, het Google Display Network en Google Adwords verkeer naar hun site leiden.

Eerste ondervinding
Pets Place is de eerste Nederlandse retailer die werkt met Google Circulars. De dierenwinkel gebruikt hierbij zowel de overzichtspagina van Google en de eigen website, naast hun traditionele papieren folders. De eerste bevindingen van Pets Place met Google Circulars kunt u lezen in Twinkle 1-2013. Consumenten kunnen het overzicht van alle Nederlandse aanbiedingen die beschikbaar zijn via Google Circulars bekijken via www.google.nl/weeklyads.