Twinkle | Digital Commerce

Quel lanceert b2b-webshop voor de industrie

2017-05-27
180101

Quel lanceert een nieuwe b2b-webshop die speciaal voor de industrie is ontwikkeld. Products4Industry.nl wordt een platform waar diverse bedrijven uit de industrie hun artikelen kunnen verkopen.

Quel heeft momenteel al een b2b-webshopoplossing die bedrijven op hun eigen website kunnen integreren. ‘We merkten echter dat veel leveranciers het moeilijk vinden om hun webshop te vermarkten. Het onderhouden van een webshop vergt veel tijd en ook het vergroten van de bereikbaarheid van de winkel wordt door veel bedrijven onderschat’, vertelt Jurg Benders van Quel aan Twinkle.

Paraplu
Quel besloot daarom een eigen online platform te onwikkelen waar leveranciers enkel hun producten op hoeven te plaatsen. Benders: ‘Je kunt de nieuwe webshop vergelijken met Amazon. De bedrijven worden onder één paraplu geschaard. De orders die gedaan worden, worden door ons achter de schermen doorgestuurd naar de leveranciers. Zij versturen vervolgens vanuit hun eigen magazijn. Alle andere aspecten rond de online verkoop handelt Products4Industry.nl af.’ Voor de service van het platform betalen leveranciers een klein bedrag voor elke transactie die via de webshop is gedaan.

Grote machines
Orders tot vijf- of zesduizend euro kunnen direct via de webshop worden afgerekend. De artikelen die boven deze grens vallen kunnen door klanten bij de leverancier worden aangevraagd via een offerteformulier. ‘Hierbij gaat het bijvoorbeeld om metaalbewerkingsmachines en allerlei soorten werktuigen’, zegt Benders.

Twee pakketten
Binnenkort start Quel met een pilot om de webshop uitgebreid te testen. In september wil het bedrijf zijn platform officieel gaan lanceren. Leveranciers kunnen dan kiezen uit twee b2b-pakketten: de producten gratis aanbieden op Products4Industry.nl of de producten aanbieden op zowel het platform als op de eigen website. Benders: ‘Bedrijven kiezen vaak voor dit laatste omdat zij hun vaste klanten nog graag via het eigen domein willen bedienen aan de hand van de bestaande webshopoplossing van Quel. Het platform wordt dan gebruikt om nieuwe klanten te genereren.’