Twinkle | Digital Commerce

Bijna helft nieuwe retailers binnen twee jaar gestopt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Zo goed als de helft van het aantal startende ondernemingen in de detailhandel maakt de twee jaar niet vol. Van de retailers die zich in 2011 inschreven bij de Kamer van Koophandel, was 48,3 procent eind 2012 weer uitgeschreven. Nog eens bijna een kwart houdt het geen drie jaar uit.
 
Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel, die ING publiceert in een rapport (pdf). Het Economisch Bureau van de bank benadrukt dat 30 procent van de nieuwe ondernemers stopt na het eerste jaar. Voor de detailhandel ligt dit percentage met 48,3 procent nog hoger. Alleen onder horecaondernemers (60,7 procent) is het aandeel vroegtijdige stoppers nog groter:



Meer starters
Het aantal starters in de detailhandel was in het eerste kwartaal van dit jaar hoger dan in het eerste kwartaal van dit jaar. ‘Ondanks dat de detailhandel harde klappen krijgt, zijn er nog genoeg starters die in deze tijden een webwinkel beginnen’, wijst ING in zijn rapport expliciet op online ondernemers.

Meer webwinkeliers
Vorige week heeft u op deze site kunnen lezen dat het aantal webwinkeliers in Nederland nog altijd groeit. Tegenover de circa 2.400 KvK-inschrijvingen in de categorie ‘via postoder en internet’ stonden in het eerste kwartaal van dit jaar echter ook zo'n 1.900 uitschrijvingen.