Twinkle | Digital Commerce

Een op de zeven Adyen-transacties via mobiel

2017-10-05
180101
  • 1:29

Adyen laat weten dat 13,8 procent van de verwerkte transacties in april liep via het mobiele kanaal, tegenover 8,2 procent in juni vorig jaar. Met 15,3 procent is het mobiele aandeel in Europa groter dan in Azië (12,4 procent) en de VS (11,2 procent). Tablets zijn dominant.
 
De gecommuniceerde cijfers zijn te vinden in de eerste Adyen Global Mobile Payments Index (pdf), een rapport dat het Nederlandse betaalbedrijf voortaan ieder kwartaal wil opleveren. De algemene conclusie is dat het mobiele aandeel binnen het transactievolume in tien maanden tijd met 75 procent is gestegen, tot de genoemde 13,8 procent. Daarmee verloopt mondiaal bijna één op de zeven zeven Adyen-transacties via mobiel, in Europa is dat iets meer dan één op de zeven betalingen.

Tablet dominant
Adyen becijferde dat meer dan de helft (53 procent) van de mobiele betalingen in april op tablets tot stand kwam, tegenover 48 procent vorig jaar.

Daaruit volgt dat tablets tekenen voor 7,3 procent van alle Adyen-transacties, waarbinnen iPads het overgrote deel (ruim 90 procent) voor hun rekening nemen; de tablet van Apple is goed voor 6,6 procent van Adyen’s transactievolume, ofwel voor één op de vijftien betalingen. Binnen de smartphone-betalingen is Apple ook leidend, met zijn iPhone. Android-apparaten volgen op afstand:

In de VS ligt het aandeel tablet-betalingen overigens lager dan in Europa; daar tekenden smartphones voor 58 procent van de door Adyen verwerkte mobiele transacties. 

Vier continenten
Adyen, dat hoofdkantoor houdt in Amsterdam, heeft vestigingen in vier continenten. Het bedrijf zegt momenteel ondersteuning te bieden voor 220 verschillende betalingsmethoden en 187 transactievaluta. Met Shuttle sloeg Adyen eind vorig jaar een brug naar de fysieke retail.