Twinkle | Digital Commerce

Koopgoedkoop.nl gaat internationaal verder als VidaXL

2017-05-27
477218
  • 1:14

De internationale webshop Koopgoedkoop heeft zijn naam veranderd in VidaXL. De van oorsprong Nederlandse online winkel, die zichzelf omschrijft als ‘internationale online retailer die alles aanbiedt voor huis, tuin, garage en klussen’ is al aanwezig in tien landen.

Koopgoedkoop.nl stond voor de naamswijziging in de landen waarin het bedrijf actief is geregistreerd onder verschillende domeinnamen. ‘Vorige week hebben we al onze kanalen gebundeld onder één naam: VidaXL en de naam Koopgoedkoop werd daardoor vervangen’, laat VidaXL weten. ‘“Vida” staat voor leven en “XL”staat voor het genieten van het leven met volle teugen. Volgens ons moet groots leven voor weinig makkelijk, leuk en betaalbaar zijn.’

In eigen hand
VidaXL verkoopt producten in de categorieën Wonen, Tuin & Klussen, Sport & Wellness en Hobby & Speelgoed. Naast dag- en weekaanbiedingen wil de webshop starten met flash sales. Om de prijzen van de artikelen laag te houden, heeft het bedrijf alle processen van de aankoop tot het vervoeren van de producten naar klanten in eigen hand gehouden. ‘Op deze manier houden we de volledige controle op de functionaliteit, kwaliteit en kosten van onze producten’, aldus VidaXL.

Eigen domein
VidaXL is behalve in ons land aanwezig in Australië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Zwitserland en Groot-Brittannië. Momenteel heeft een aantal van de landen al een eigen VidaXL-shop met lokale extensie. Ook staat de lancering van de internationale website Vidaxl.com op de planning.