Donderdag 14 november 2013

5118 keer gelezenNu reageren

VidaXL start met online veilingen

VidaXL start met online veilingen

Consumenten kunnen sinds deze week deelnemen aan de online veilingen op vidaXL.nl. De online pure player verkoopt via de veilingen op zijn site uitsluitend nieuwe artikelen die uit het eigen assortiment afkomstig zijn.

VidaXL, tot juli van dit jaar nog Koopgoedkoop.nl, verkoopt in negen verschillende landen artikelen in de categorieën Wonen & Tuin, Doe het zelf, Huishoud, Buitenspeelgoed en Wellness & Fitness. Op zijn Nederlandse site heeft het bedrijf nu een veilinggedeelte geopend naast de reguliere online verkoop van nieuwe producten.

Alleen nieuwe producten
‘Er zijn al verschillende veilingsites in Nederland actief, maar deze zijn veelal gericht op faillissementsverkopen en restpartijen’, vertelt vidaXL. ‘In het veilinggedeelte op onze site worden uitsluitend nieuwe producten voor in en om het huis geveild. Nu zijn dit nog artikelen uit ons bestaande assortiment, maar in de toekomst kan het zijn dat we hier andere producten gaan aanbieden die speciaal voor de veiling zijn geselecteerd.’

Automatisch bieden
Alle veilingen starten vanaf een bedrag van 1 euro. Bieders kunnen gebruik maken van een ‘automatische biedfunctie’ die voor de klant steeds automatisch met een geselecteerde veiling meebiedt tot het opgegeven maximumbedrag is bereikt. ‘Er ontstaan voor de klant geen extra kosten bij de veiling en er gelden precies dezelfde voorwaarden als bij een normale koop’, zegt vidaXL. ‘Dit betekent dus onder andere gratis verzending en gratis retournering.’

Internationaal
VidaXL is behalve in ons land aanwezig in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Zwitserland en Groot-Brittannië. Deze landen hebben een eigen vidaXL-shop met lokale extensie.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Segmentatie (Klantcontact)Geef nu als eerste een reactie op:
VidaXL start met online veilingen

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.