Dinsdag 31 december 2013

5515 keer gelezen2 x gereageerd

'ECI in surseance, E-Ways failliet'

'ECI in surseance, E-Ways failliet'

ECI verkeert in surseance van betaling, laten verschillende bronnen vanmiddag weten aan Twinkle. E-Ways Fulfilment Center, dat tot voor kort in die status verkeerde, zou inmiddels failliet zijn verklaard.


Zanox heeft affiliates laten weten dat de campagnes van ECI, Cosmox.nl en Cosmox.be ‘per direct on hold’ staan, aldus @JacobienB1 op Twitter. ‘Er wordt gewerkt aan een doorstart en op dit moment is het onduidelijk of openstaande sales alsnog worden uitbetaald’, kreeg zij ook als boodschap mee.

Surseance
Van een andere, anonieme bron, begrijpt de Twinkle-redactie dat zowel ECI Nederland BV als ECI Holding BV vanaf vanochtend in surseance van betaling verkeren. Van E-Ways Fulfilment Center, dat zich ruim vier jaar geleden verzelfstandigde van ECI, zou het faillissement inmiddels zijn uitgesproken.  

Het secretariaat van bewindvoerder annex curator Cees de Jong van advocatenkantoor Van Benthem & Keulen kon de berichten zojuist niet direct bevestigen. De gegevens in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel zijn nog niet bijgewerkt.

Free Record Shop
Eerder vandaag probeerde Twinkle al tevergeefs in contact te komen met de bewindvoerder, met E-Ways-directeur Koos van Santen, met ECI-directeur Hubert de Koning en met een woordvoerder van de Free Record Shop. De webwinkel van die laatste keten werd geëxploiteerd door ECI, maar is nu 'door omstandigheden' niet meer beschikbaar:

E-Ways verwerkte ook orders voor ECI en Cosmox. Zij laten op hun sites nog niks weten over de nieuwe status van henzelf, noch over die van de fulfilmentpartij.

Boekenclub
Met een online omzet van 26,3 miljoen euro in 2012 bezet ECI de 39e plek in de Twinkle100. ECI, dat aan leden korting mag bieden op vaste boekenprijzen, en internetzusje Cosmox zijn deze maand precies vijf jaar in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Clearwood.

 
 

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Fulfilment (Logistiek)
- Cross-channel (Multichannel)
- Voorraadbeheer (Logistiek)
- Pakketverzending (Logistiek)
- Offline vs online (Multichannel)Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
'ECI in surseance, E-Ways failliet'
 
  1. JerOen op dinsdag 7 januari, 2014 om 17:00

    Hm, dat verklaart waarom ik de bestelling van 24-12 maar niet binnenkrijg. Want als klant krijg je taal noch teken. Het is dat ik zalf ga googlen.

  2. JerOen op dinsdag 7 januari, 2014 om 17:02

    Oh ja, dit commentaarvlak deed het niet in Chrome. Ik moest overschakelen naar IE.


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)

 E-mail mij de reacties


Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.