Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl verkoopt ‘eigen’ designbanken van Gelderland Groep

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Wehkamp.nl is een samenwerking aangegaan met designmeubelfabrikant Gelderland Groep voor zijn premium afdeling. Op de site van de RFS Holland Holding-dochter staan sinds vandaag banken die speciaal voor Wehkamp.nl zijn ontworpen.

De Gelderland Groep stapt in de samenwerking met een 3-zitsbank en een hoekbank die exclusief op Wehkamp.nl te koop zijn. Het ontwerp komt van Vera Meijwaard. De meubels zijn in tien verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen worden besteld met een bijpassende hocker en twee typen sierkussens.

Toonaangevende naam
‘De online markt voor grootmeubelen is volop in beweging’, zegt Erwin van Cooth, unit manager Huis, Tuin & Klussen bij Wehkamp.nl. ‘We verkopen bij Wehkamp.nl jaarlijks inmiddels tienduizenden banken. Met Gelderland als toonaangevende naam in Nederlands design voegen we weer een prachtig merk toe aan ons assortiment.’

Geen eigen banken
De Gelderland Groep, opgericht in 1935, is bekend vanwege de samenwerking met diverse beroemde Nederlandse meubelontwerpers als Bertjan Pot, Jan des Bouvrie en Scholten & Baijings. De fabrikant verkoopt geen banken uit het eigen bestaande assortiment op Wehkamp.nl. ‘Maar ik sluit voor de toekomst niet uit dat we de samenwerking mogelijk uitbreiden’, zegt een woordvoerder van de online retailer tegen Twinkle.