Donderdag 30 januari 2014

1916 keer gelezenNu reageren

Amazon biedt fysieke retailers checkoutsysteem met Kindle

Amazon biedt fysieke retailers checkoutsysteem met Kindle

Amazon wil deze zomer in de Verenigde Staten fysieke retailers een checkoutsysteem aanbieden dat gebruik maakt van Kindle-tablets. Ook is het van plan om voor de winkeliers websites te bouwen en data-analyses uit te voeren.

Amazon stelt zich op deze manier meer op als een commerce dienstverlener. De e-commerce speler kocht om zijn plannen uit te kunnen voeren vorig jaar verschillende technologieën en nam technisch personeel aan van GoPago, een startup die checkoutsystemen aanbiedt die gekoppeld zijn aan een smartphone-app, zo meldt The Wall Street Journal.

Nieuwe data
Dankzij de nieuwe diensten kan Amazon een hoop data verkrijgen over fysiek winkelende Amerikanen. Ook gaat de online speler de concurrentie aan met makers van traditionele checkoutsystemen en EBay’s PayPal. Deze laatste test momenteel elektronische betaalsystemen in de fysieke wereld, aldus de Amerikaanse krant. Omdat veel grote retailers al een eigen, moeilijk te vervangen checkoutsysteem hebben, richt Amazon zich op de kleinere fysieke spelers.

Kindle
Amazon is de afgelopen tijd veel bezig met het offline promoten van zijn Kindle-producten in de VS. Zo opende het bedrijf diverse pop-up stores in winkelcentra en plaatste het koopautomaten op luchthavens waar de Kindle-tablets direct kunnen worden aangeschaft.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Software/platforms (Technologie)
- Datafeeds (Technologie)
- Payment service providers (Betalen)Geef nu als eerste een reactie op:
Amazon biedt fysieke retailers checkoutsysteem met Kindle

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.