Twinkle | Digital Commerce

Amazon biedt fysieke retailers checkoutsysteem met Kindle

2017-05-27
180101

Amazon wil deze zomer in de Verenigde Staten fysieke retailers een checkoutsysteem aanbieden dat gebruik maakt van Kindle-tablets. Ook is het van plan om voor de winkeliers websites te bouwen en data-analyses uit te voeren.

Amazon stelt zich op deze manier meer op als een commerce dienstverlener. De e-commerce speler kocht om zijn plannen uit te kunnen voeren vorig jaar verschillende technologieën en nam technisch personeel aan van GoPago, een startup die checkoutsystemen aanbiedt die gekoppeld zijn aan een smartphone-app, zo meldt The Wall Street Journal.

Nieuwe data
Dankzij de nieuwe diensten kan Amazon een hoop data verkrijgen over fysiek winkelende Amerikanen. Ook gaat de online speler de concurrentie aan met makers van traditionele checkoutsystemen en EBay’s PayPal. Deze laatste test momenteel elektronische betaalsystemen in de fysieke wereld, aldus de Amerikaanse krant. Omdat veel grote retailers al een eigen, moeilijk te vervangen checkoutsysteem hebben, richt Amazon zich op de kleinere fysieke spelers.

Kindle
Amazon is de afgelopen tijd veel bezig met het offline promoten van zijn Kindle-producten in de VS. Zo opende het bedrijf diverse pop-up stores in winkelcentra en plaatste het koopautomaten op luchthavens waar de Kindle-tablets direct kunnen worden aangeschaft.