Vrijdag 10 januari 2014

3121 keer gelezenNu reageren

Arvato neemt delen Netrada Group over

Arvato neemt delen Netrada Group over

Arvato, onderdeel van het Duitse Bertelsmann, neemt een groot deel van de activiteiten van Netrada Group over. Die e-commerce dienstverlener, werkzaam voor onder andere C&A, Hugo Boss en Esprit, verkeert sinds oktober in surseance van betaling.
 
Arvato maakt de voorgenomen acquisitie vandaag bekend, zonder daarbij overigens een overnamesom te noemen. Als de mededingingsautoriteiten de deal goedkeuren, ontstaat volgens Arvato ‘een van Europa’s grootste service providers voor geïntegreerde e-commerce diensten’, goed voor een jaaromzet van ruim 300 miljoen euro en meer dan drieduizend man personeel.

Groei in fashion e-commerce
In de persverklaring van vandaag staat dat Arvato en Netrada nauw zullen gaan samenwerken. De best mogelijke structuur daarvoor moet nog worden uitgekristalliseerd. Maar het doel is duidelijk volgens Arvato’s Frank Schirmeister, die aan het hoofd staat van de supply chain management activiteiten. ‘De intentie is systematisch profijt te trekken van de dynamische marktgroei in fashion e-commerce, teneinde de gezamenlijke activiteiten fors uit te breiden.’ Volgens hem zal al het mogelijke worden gedaan om mensen hun baan te laten behouden en bestaande locaties open te houden.

De overname betreft onderdelen van zowel Netro Holding als van Netrada Europe, die samen de Netrada Group vormen. De activiteiten voor onder andere C&A, Hugo Boss, Esprit, Puma, Lacoste, Triumph en Versace zijn na de in oktober verleende surseance gewoon voortgezet. In september werden de Amerikaanse activiteiten van Netrada al verkocht (pdf).

Full service
Netrada presenteert zich als een full service e-commerce dienstverlener. Het verwerkt naar eigen zeggen jaarlijks voor meer dan 2 miljard euro aan orders in logistieke centra in Europa, Noord-Amerika en Azië. Daarnaast exploiteert Netrada internationale webwinkels voor bekende modemerken.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Voorraadbeheer (Logistiek)
- Fulfilment (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
Arvato neemt delen Netrada Group over

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.