Woensdag 22 januari 2014

6615 keer gelezen2 x gereageerd

LML bouwt aan netwerk onbemande afhaalpunten

LML bouwt aan netwerk onbemande afhaalpunten

Last Mile Logistics wil in Nederland voor het eind van dit jaar een netwerk hebben opgezet van twintig opbemande pick up points waar webshoppers te allen tijde hun bestelling op kunnen halen. Parcel4me, zoals het afhaalpuntenconcept heten, wordt getest op de campus van de TU Eindhoven en de Universiteit van Tilburg.

‘Vanaf nu hoef je niet meer thuis te zijn om je pakketpost te ontvangen. Bij je bestelling in de webshop kies je het “Onbemande-pakket-afhaalpunt” van Parcel4me dat jou het beste uitkomt. Bijvoorbeeld het benzinestation waar je dagelijks langs rijdt of de supermarkt waar je je boodschappen doet’, zo staat op de website van Last Mile Logistics (LML) geschreven.

Elke gewenste plek
Oprichters Coen van Geijn en Bart Sebregts vertellen aan Logistiek.nl dat de kluisjes weinig ruimte innemen, zodat ze op elke gewenste plek geplaatst kunnen worden, zoals in appartementencomplexen of in kantoren. 'We testen het systeem om te beginnen op de campusterreinen van een aantal universiteiten, omdat we denken dat studenten het systeem gemakkelijk zullen adopteren.’

Webshoppers krijgen na een bestelling in een webshop te hebben geplaatst een bericht in de Parcel4me-app zodra de order in een kluisje is bezorgd. De klant kan daar zijn pakket ophalen wanneer het hem uitkomt. Eind dit jaar moeten 20 tot 25 plekken in Nederland voorzien zijn van Parcel4me-kluizen.

De Buren
Het concept van LML lijkt op dat van De Buren, dat al een groot netwerk heeft met gewone kluisjes en gekoelde kluisjes. Het bedrijf heeft eigen afhaalcentra en afhaalpunten in andermans fysieke winkels. De Buren werkt sinds vorig jaar samen met supermarktketen Spar om online bestelde boodschappen af te halen in de winkel.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Pakketverzending (Logistiek)Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
LML bouwt aan netwerk onbemande afhaalpunten
 
 1. Nikki op vrijdag 24 januari, 2014 om 16:22
  www.secret-lingerie.nl

  Ik vind de gedacht heel nobel om hiermee de strijd aan te gaan met PostNL. Uiteraard hoop ik dit initiatief slaagt maar PostNL zit tegenwoordig in iedere supermarkt en straks ook in iedere Gamma en Karwei. Daarnaast is er pakje gemak en starten zij met avondleveringen op dinsdag en donderdag. Met onze webshops secret-lingerie.nl , lingeriewear.nl en pinkshop.nl zijn wij erg tevreden over de mogelijkheden van PostNL die altijd keurig afleverd. Soms wel eens een foutje maar de service en het netwerk is perfect.

 2. Coen van Geijn op maandag 17 februari, 2014 om 10:43
  www.parcel4me.nl

  Beste Nikki, Parcel4me gaat niet de strijd aan met Postnl. Parcel4me is een netwerk van pakketautomaten voor alle e-shops, alle vervoerders en alle consumenten. Parcel4me wil zelf geen vervoerder zijn.

  Vervoerders hebben hun eigen netwerk van afhaalpunten. Parcel4me is van mening dat je op jouw favorieten afhaalpunten al je pakketjes moet kunnen ophalen en niet van één vervoerder.


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.