Maandag 27 januari 2014

5061 keer gelezen4 x gereageerd

Polare sluit winkels en praat met geÔnteresseerde partijen

Polare sluit winkels en praat met geÔnteresseerde partijen

Polare sluit vanaf morgen tijdelijk zijn Nederlandse webshop en winkels. De boekwinkelketen is bezig met een ‘strategische heroriŽntatie’ waarbij het in gesprek is met ‘geÔnteresseerde partijen’.

Dat meldt Polare vanmiddag in een persbericht. De keten sluit twintig van zijn Nederlandse vestigingen. De outlets in ons land blijven open, net als de acht stenen winkels in BelgiŽ. Polare maakt deze stap naar eigen zeggen om de belangen van zijn leveranciers te beschermen. ‘Ondanks de hervatte bevoorrading (van boeken door CB, red.) meent Polare dat de onstane situatie onvoldoende toekomstperspectief biedt. We kiezen nu voor een tijdelijke sluiting van de Nederlandse winkels.’

Reorganisatie
Polare, waar de voormalige De Slegte en Selexyz zijn opgenomen, opende zijn winkels en webshop vorig jaar juni onder eigenaar ProCures. Na een half jaar moest de keten echter alweer reorganiseren dankzij ‘een door de branche onvoorziene extra daling van de boekverkopen alsmede de in 2013 verlaagde kreditfaciliteit bij CB.’

Geen uitspraken
Wat de huidige financiŽle situatie van Polare is, wil de keten niet meedelen. ‘Ik kan niet meer vertellen dan op dit moment al bekend is en dat is dat Polare momenteel in gesprek is met geÔnteresseerde partijen’, vertelt een woordvoerder aan Twinkle.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Voorraadbeheer (Logistiek)Er is op dit moment 4 keer gereageerd op:
Polare sluit winkels en praat met geÔnteresseerde partijen
 1. Daniel op maandag 27 januari, 2014 om 17:28

  oftewel: we willen het nog niet zeggen maar zullen binnen een week failliet zijn om zo onze schulden kwijt te raken....

  als je egen faillisement niet wil gaan aanvragen sluit je de winkels niet!

 2. mike op dinsdag 28 januari, 2014 om 09:46

  klopt Daniel, een Siebeltje.

 3. Marit, redactie Twinkle op dinsdag 28 januari, 2014 om 15:43

  UPDATE 28 januari, 15:40 uur:

  Volgens een woordvoerder van Polare is er 'geen sprake van een faillissement.' Hij vertelt aan Twinkle dat 'klanten die bestellingen hebben gedaan bij de webshop allemaal persoonlijk worden geÔnformeerd over de status van hun bestelling.'

 4. Daniel op woensdag 29 januari, 2014 om 08:13

  Nee natuurlijk roepen ze dat er absoluut nog geen sprake van een failisement is. Dat riepen ze bij Siebel ook en bij vele eerdere bedrijven zo.

  Zijn net politici die blijven liechen tot ze het echt niet meer kunnen ontkennen.

  En technisch hebben ze gelijk, ze zijn nog niet failliet, maar winkels sluit je enkel als je wel van plan bent ze failliet te laten verklaren.

  Wat er nu gebeurd is vrijwel zeker dat ze kijken hoe ze een doorstart kunnen maken na het faillismeent en hoe ze daar zo goed mogelijk uitkomen. Als doorstart helemaal voorbereid is dan laten ze de boel failliet gaan zodat ze alle schulden kwijtzijn en nemen ze met investeerders de boel voor (winstgevende delen) een apel en een ei weer over en kunnen ze zonder de schulden weer verder.

  Die paar miljpoen die ze nu noemen die ze bij elkaar willen krijgen om direct weer open te gaan zijn onzin, die sluiting nu kost ze veel meer als die paar miljoen.


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.