Vrijdag 17 januari 2014

5837 keer gelezenNu reageren

Siebel Juweliers sluit webshop en winkels

Siebel Juweliers sluit webshop en winkels

Siebel Juweliers heeft vandaag zijn webshop en al zijn 36 vestigingen in Nederland gesloten. Op de website meldt het bedrijf dat zijn directie zich momenteel beraadt over de toekomst van Siebel. Een faillissement wordt niet bevestigd.

‘Per direct zijn alle 36 winkels en de webshop van Siebel Juweliers gesloten. Er zal binnenkort meer duidelijkheid komen over de toekomst van Siebel Juweliers en haar medewerkers’, zo staat geschreven op Siebeljuweliers.nl. Tegenover een journalist van NOSop3 verklaart een klantenservicemedewerker dat ‘het nog niet bekend is of Siebel failliet is.’

Klanten die sieraden ter reparatie hebben aangeboden kunnen volgens de melding op Siebel’s website de juwelier bellen. ‘Voor die artikelen wordt een passende oplossing gevonden zodra Siebel weer open is’, meldt de medewerker.

Verkoop op Wehkamp.nl
Siebel Juweliers opende zijn eerste juwelierszaak op 30 maart 1912 aan de Weste Wagenstraat in Rotterdam. In 2013 ontving het bedrijf het predicaat Koninklijk. De juweliersketen startte vorig jaar mei een samenwerking met Wehkamp.nl om daar online te verkopen. ‘Wij zijn vanochtend geïnformeerd over de stand van zaken bij Siebel’, zegt een woordvoerder van Wehkamp.nl tegen Twinkle. ‘Tot nader order blijven de winkels en de webshop gesloten. Ons is verzocht de verkoop van Siebel-producten op Wehkamp.nl te staken tot er meer duidelijkheid is. Klanten die al een artikel op onze site hadden gekocht krijgen hun product gewoon geleverd. Wij hebben namelijk een voorraad van Siebel in het eigen magazijn.’

Curator aangesteld
Vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten, Niels Suijker, is verrast over de stap die Siebel Juweliers vandaag maakt. Tegen de NOS vertelt hij dat het personeel gisteravond ingelicht is over de actie. Ook kregen zij toen te horen dat er een curator is aangesteld. 'We gaan uit van het ergste. Het lijkt sterk op een faillissement’, aldus Suijker.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Siebel Juweliers sluit webshop en winkels

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.