Donderdag 13 februari 2014

2558 keer gelezenNu reageren

Belgische super Colruyt test drive through in Sint-Niklaas

Belgische super Colruyt test drive through in Sint-Niklaas

De Belgische supermarktketen Colruyt test een ‘drive thru’ in zijn vestiging in Sint-Niklaas. De afhaalmogelijkheid is een uitbreiding op de al bestaande click & collect optie die de keten al in zijn 139 fysieke winkels heeft.

Colruyt staat in België bekend als een supermarktketen die zijn nieuwe diensten eerst grondig test voordat ze worden uitgerold naar alle vestigingen, zo meldt het vakmedium voor retail Gondola. Het drive through punt bevindt zich op een apart gedeelte naast de supermarkt in Sint-Niklaas. Het systeem draagt nu nog de naam Collect&Go – wat ook de naam is voor de al bestaande click & collect punten – maar Colruyt spreekt zelf over een ‘drive thru’.

Zuil
Klanten van de supermarktketen geven hun online boodschappen door via de desktopsite of de Colruyt-app op hun smartphone. Deze order kan daarna afgehaald worden in het drive through punt door je als klant eerst te identificeren aan een betaalzuil. Hier kan ook direct afgerekend worden. Een medewerker van Colruyt komt de bestelling daarna bij de auto brengen.

Tweeverdieners
De nieuwe dienst is volgens een werknemer van de vestiging in Sint-Niklaas nu al een ‘groot succes’, meldt Gondola. Vooral tweeverdieners zouden gebruik maken van de afleveroptie. In België is Carrefour al gestart met een drive through concept. Op Drive.be kunnen consumenten aangeven bij welk van de momenteel vier Carrefour-autopunten zij hun online boodschappen willen afhalen. Wink.be, een apart concept van Louis Delhaize, voorziet consumenten van online bestelde levensmiddelen in een stand alone drive through. 

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Cross-channel (Multichannel)
- Pakketverzending (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
Belgische super Colruyt test drive through in Sint-Niklaas

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.