Donderdag 6 februari 2014

15734 keer gelezen2 x gereageerd

Bol.com: 'De tablet is de nieuwe desktop'

Bol.com: 'De tablet is de nieuwe desktop'

Klantgedragingen op tablets laten zich steeds beter vergelijken met die op dekstops, vertelde Maurice Jongerius van Bol.com vanmiddag op het M-commerce Event. ‘Daarom kun je tablet-gebruikers ook het beste doorsturen naar je dekstop-site.’

Jongerius voegde aan die laatste opmerking toe dat de desktop-site wel moet worden geoptimaliseerd om op de tablet goed uit de verf te komen. ‘Op dat punt is er bij Bol.com ook nog wel wat verbetering mogelijk.’

Conversies en bonbedragen
Momenteel ligt zowel de conversie als het gemiddelde bonbedrag op tablets lager dan die op desktops, alhoewel de verschillen tussen de devices klein zijn. Ook op allerlei andere variabelen als de verblijfsduur en het aantal bekeken producten pers sessie is er tegenwoordig weinig verschil waarneembaar tussen desktop en tablet shopping bij Bol.com, terwijl het gedrag op smartphones wel heel anders is.

Open API
Bol.com bouwde zelf een mobiele website en laat de ontwikkeling van applicaties over aan derden. Zij kunnen de open API van de Ahold-dochter gebruiken om allerhande shopping apps te maken en daar zelf aan te verdienen. ‘Al die apps samen zijn meer dan zevenhondduizend keer gedownload’, vertelde Jongerius. ‘Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal onze checkout gebruiken.’

40 procent bezoek is mobiel
Het mobiele bezoekersaandeel van Bol.com is in het afgelopen jaar flink toegenomen. Het verkeersaandeel van desktops (inclusief laptops) slonk van 77 procent in december 2012 naar 62 procent in december 2013, dat van tablets groeide van 14 naar 21 procent, dat van smartphones van 9 naar 17 procent. Inmiddels komt zo’n 40 procent van het bezoek via mobiele apparaten bij Bol.com binnen.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Klantcontactkanalen (Klantcontact)
- Mobiele marketing (Marketing)
- Software/platforms (Technologie)Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
Bol.com: 'De tablet is de nieuwe desktop'
 
  1. Luc op donderdag 6 februari, 2014 om 21:52

    Als iedereen nu even het redirecten van tablets naar mobiele versies van de website uitzet... Dank! Wat MOET ik op een tablet met die minimale telefoon-onzin? Responsive website? hoeft echt niet voor een tablet. Wel graag even een template gebruiken dat inzoomen (pinchen) toestaat. Of je lettergrootte minimaal 16px maken. Het kan zo simpel zijn (maar wel minder modieus natuurlijk).

  2. Maarten op maandag 21 april, 2014 om 18:43
    www.modation.nl

    Opmerkelijk dat ook hier wordt vermeld dat de conversiverschillen klein zijn tussen tablet en desktop. 

    Afgelopen week heb ik zelf berekend dat de omzetwaarde per tabletbezoeker 50% lager is dan de omzetwaarde per desktopbezoeker. Dat is een groot verschil! (berekend over een dertigtal webshops met een jaaromzet hoger dan 100.000 euro). Is je omzetwaarde lager dan adviseren we om verder onderzoek te doen (kijk dan bv in Analytics bij welke tablet besturingssytemen de omzetwaarde met name achterblijft). Ben benieuwd of anderen dit ook zo ervaren?


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.