Maandag 17 februari 2014

3310 keer gelezenNu reageren

Home24 boekt jaaromzet van ruim 100 miljoen euro

Home24 boekt jaaromzet van ruim 100 miljoen euro

Woonwebwinkel Home24 heeft voor het eerst een jaaromzet geboekt van meer dan 100 miljoen euro. Het 'grootste online meubelhuis van Duitsland' zag zijn assortiment vorig jaar tot zeventigduizend producten groeien.

Van de meer dan 100 miljoen euro die Home24 in de afgelopen twaalf maanden omzette kwam ongeveer de helft uit de verkoop van grootmeubelen. Dit zijn onder andere bedden en gestoffeerde meubelen, schrijft de online retailer in een persbericht (pdf).

Verdubbeling
‘Het zusje van Zalando’ levert behalve in thuisland Duitsland ook aan klanten in Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. Het bedrijf verdubbelde het afgelopen jaar het aantal meubelen, lampen en woonaccessoires in de webshop. ‘We blijven daarnaast investeren in een efficiënte infrastructuur’, zegt Philipp Kreibohm, oprichter en managing director van Home24. ‘Onze logistiek kenmerkt zich door een laag voorraadrisico en een relatief korte bewaartijd van producten.’

Ikea
Home24 heeft in Duitsland grootmacht Ikea op de hielen zitten. De Zweedse woonwinkel meldde in november vorig jaar een online jaaromzet (tot en met augustus 2013) te hebben geboekt van 92 miljoen euro in Duitsland. Landenmanager Peter Betzel verwacht dat Ikea's online omzet in het lopende boekjaar in dit land met meer dan de helft zal stijgen, om uit te komen rond de 150 miljoen euro.

Derde partijen
Om zijn woonaanbod verder te laten groeien opende Home24 afgelopen november de deuren voor derde partijen. Zij kunnen nu in een soort marktplaatsmodel hun eigen meubelen kwijt op het platform. Home24 stelde zich al eerder open voor externe partijen, maar weerde hen vervolgens vanaf de zomer van 2012. Het bedrijf zei destijds oververhitting van systemen te willen voorkomen.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Voorraadbeheer (Logistiek)
- Fulfilment (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
Home24 boekt jaaromzet van ruim 100 miljoen euro

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.