Donderdag 13 februari 2014

11807 keer gelezen4 x gereageerd

Nieuwkomer Pluplus bezorgt binnen twee uur

Nieuwkomer Pluplus bezorgt binnen twee uur

Pluplus presenteert zich vandaag als nieuwe speler op de markt voor pakketvervoer. Het bedrijf belooft webwinkelpakjes binnen twee uur na bestelling af te leveren in startplaats Amsterdam. Net als Shutl maakt Pluplus gebruik van een netwerk van koeriers, die niet in dienst zijn bij het bedrijf.

‘Onze complexe technologie koppelt een online bestelling aan beschikbare en betrouwbare koeriers in ons netwerk die zich op dat moment in de buurt van de retailer bevinden’, legt Pluplus uit. Deze koeriers halen de bestelde producten op bij de verkopende partij, doorgaans in de winkel.

Amsterdam
Pluplus stelt dat de webshopper vaak niet meer kwijt is voor de snelle bezorging dan voor de reguliere afleveropties. De actuele bezorgprijs wordt in de checkout getoond bij webwinkeliers die met de start-up samenwerken. Concrete namen van retailers wil oprichter Jorik Bremer niet noemen: 'Dat komt binnenkort.' Pluplus begint in Amsterdam, maar het heeft de ambitie landelijk op te schalen.

Shutl
Pluplus laat zich, ook in zijn logo, vergelijken met het Britse Shutl. Bremer bevestigt: 'Net als Shutl maken wij gebruik van overcapaciteit van koeriers, al gebruiken we daarvoor wel een ander algoritme. Een andere verschil is dat Shutl ook levering in tijdvensters faciliteert, terwijl wij standaard binnen twee uur na bestelling leveren.' Shutl werd afgelopen oktober ingelijfd door eBay, dat zelf eerder eBay Now als snelle bezorgoptie lanceerde.

Technologiebedrijf
Volgens Bremer, die eerder zijn bedrijf Holland9 verkocht aan Android consultancy Troido, is Pluplus een echt technologiebedrijf en een 'fantastische toevoeging' aan de Nederlandse e-commerce markt.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Verzendkosten (Logistiek)
- Post- en pakketverzenders (Logistiek)
- Cross-channel (Multichannel)
- Pakketverzending (Logistiek)Er is op dit moment 4 keer gereageerd op:
Nieuwkomer Pluplus bezorgt binnen twee uur
 
 1. Webwinkelvragen op donderdag 13 februari, 2014 om 16:16
  www.webwinkelvragen.nl

  Leuk, maar alleen (nog) in A'dam. Ben benieuwd wanneer dit landelijk wordt en hoe ze dat willen gaan doen en wat de koppeling met de webwinkel inhoud. Om maar even niet te spreken van voorraden e.d. 

   

 2. Arjan - redactie Twinkle op donderdag 13 februari, 2014 om 16:27

  @Webwinkelvragen: In de veelgestelde vragen op Pluplus.com is te lezen:

  Vraag: hoe kan Pluplus mij garanderen dat er voldoende koeriers beschikbaar zijn wanneer ik ze nodig heb?
  Antwoord: Pluplus garandeert dat er op het juiste moment voldoende beschikbare koeriers klaarstaan om uw klanten binnen 2 uur te leveren. Wij houden altijd rekening met mogelijke pieken en hebben indien nodig extra capaciteit beschikbaar. Onze technologie maakt het mogelijk op voorhand inzicht te krijgen in de verwachte bezorgdrukte.

  En:

  Vraag: hoe werkt de technische integratie van de Pluplus bezorgoptie in mijn webwinkel?
  Antwoord: door gebruik te maken van onze goed gedocumenteerde API's integreert u de Pluplus bezorgoptie eenvoudig in uw webwinkel. Voor eventuele assistentie bij de integratie staan onze technische experts altijd klaar.

 3. Frank Loots op vrijdag 14 februari, 2014 om 13:22
  www.stoolcommerce.nl

  Ik ben erg benieuwd naar dit geweldige initiatief. Dit is waar het in 2014 naartoe zal gaan. Ik ben erg benieuwd hoe dit achter de schermen werkt. Koeriers binnen 2 uur een pakketje laten bezorgen voor het standaard tarief van een euro of 5 gaat natuurlijk niet. Wellicht alleen voor grotere of kostbare zendingen? Lastige business case lijkt mij, ben erg benieuwd.

 4. Tjerk Homminga op vrijdag 14 februari, 2014 om 14:32
  www.CityDelivery.nl

  @FrankLoots De slimme technologie ontwikkeld door CityDelivery in samenwerking met de VU en Universiteit Gent (en nu dus wellicht ook door Pluplu)  zorgt ervoor dat pakketten aan de meest optimale lokale koerier worden toegekend. Door slim te bundelen kunnen de kosten voor <90 minuten levering betaalbaar blijven maar een gezonde marge voor de koeriers is essentieel. Binnen enkele weken is naast andere steden (ook) in Amsterdam de door vele stakeholders gedragen CityDelivery leveringsservice actief. Het wordt inderdaad geweldig in 2014!</p><p>@Webwinkelvragen Het CityDelivery platform bestaat inmiddels uit een nationaal netwerk van lokale en regionale koeriers in Nederland en Belgie. Alles staat of valt met optimale technologische maar zeker ook operationele executie in een voor alle partijen duurzaam business model.</p><p>Over de link met voorraad: CityDelivery biedt integratie met de Connect24-7.com software oplossingen die zorgt voor een naadloze integratie met relevante shop IT. Wij staan voor jullie klaar om de mogelijkheden te bespreken.</p><p>Meer informatie in een Twinkle artikel:  http://www.twinklemagazine.nl/weblog/2013/06/local-for-local-leveren-de-redding-van-de-winkels/index.xml</p>


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.