Donderdag 20 februari 2014

3274 keer gelezenNu reageren

Tesco test click & collect bij metrostations

Tesco test click & collect bij metrostations

In navolging van concurrent Asda experimenteren ook de Britse supermarktketens Tesco en Waitrose met afhaalopties bij metrostations. Marktleider Tesco posteert voortaan boodschappenbusjes nabij de Londense underground.


Tesco en Waitrose zijn onlangs met
Transport for London een proef bij ieder zes metrostations overeengekomen. Sinds gisteren kunnen klanten van Tesco hun online bestelde boodschappen ophalen bij station Rayners Lane; op de parkeerplaats kunnen de reizigers voor ze hun auto instappen terecht bij gekoelde delivery vans van Tesco. Op korte termijn zijn die ook bij vijf andere proefstations te vinden.

Koelkluizen
Waitrose wil click & collect gaan faciliteren via onbemande gekoelde kluisjes op metrostations. Walmart-dochter
Asda, dat afgelopen najaar al met Transport fort London in zee ging, biedt een soortgelijke afhaalmogelijkheid voor forenzen in de Britse hoofdstad.

LeShop: bemande én onbemande afhaalpunten
Ook buiten Groot-Brittannië wordt geïnvesteerd in click & collect op openbaar vervoerlocaties. Zo geeft het Zwitserse LeShop in april een vervolg aan een experiment met afhaalkluisjes op zes treinstations. De websupermarkt van Migros beschikt al langer over bemande afhaalpunten in Zürich en Lausanne. Forenzen krijgen hun boodschappen daar overhandigd door medewerkers van spoorbedrijf SBB.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Post- en pakketverzenders (Logistiek)
- Pakketverzending (Logistiek)Geef nu als eerste een reactie op:
Tesco test click & collect bij metrostations

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.