Donderdag 13 februari 2014

4121 keer gelezen1 x gereageerd

Woonexpress verkoopt meubels op Bol.com

Woonexpress verkoopt meubels op Bol.com

Woonexpress, dat acht grote winkels heeft in ons land, is een samenwerking aangegaan met Bol.com. De formule van De Mandemakers Groep slijt meubels en andere woonartikelen voortaan ook op de site van de Ahold-dochter. Eerder ging Mandemakers al in zee met Wehkamp.nl.

Om zijn online omzet te stuwen is Woonexpress voortaan als zakelijke verkoper te vinden op Bol.com, via het zogenoemde Plaza-programma.

Commissie voor bereik
Woonexpress zelf draagt zorg voor de uitlevering van orders op Bol.com, het klantcontact en dergelijke. Op soortgelijke wijze werken inmiddels duizenden partijen samen met Bol.com, dat zich opwerpt als partner van de fysieke retail. In ruil voor de extra online klandizie ontvangt de pure player commissie over de verkopen die op zijn site worden gerealiseerd.

In de wooncategorie, afgelopen jaar in twee fasen geïntroduceerd bij Bol.com, is online retailer Direct Design bijvoorbeeld ook als verkoper te vinden. Fonq.nl, de nieuwe eigenaar van Direct Design, heeft zijn verkoopactiviteiten op Bol.com vorig jaar overigens gestaakt.

Wehkamp.nl
Woonexpress positioneert zich als de Nederlandse concurrent van Ikea, dat vorig jaar juni startte met online verkoop in ons land. Eigenaar De Mandemakers Groep verkoopt meubels, keukens en sanitair. Het retailbedrijf uit Waalwijk werkt al enkele jaren samen met Wehkamp.nl voor de verkoop van meubellabel Montèl. Eind vorig jaar kwamen ook producten van woonformule Piet Klerkx online bij het Zwolse webwarenhuis.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Fulfilment (Logistiek)
- Software/platforms (Technologie)
- Klantcontactkanalen (Klantcontact)



Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Woonexpress verkoopt meubels op Bol.com
  1. Erik op donderdag 13 februari, 2014 om 17:15

    Woonexpress... nog een bodemloze put. Meer personeel dan klanten op de vloer. Troosteloos.


Laat een reactie achter:
 









  Code (zie plaatje hierboven)



Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.