Twinkle | Digital Commerce

Zalando test vergelijkfunctie voor schoenen in app

2017-11-09
180101
  • 1:03

Zalando is van plan om een vergelijkingstool voor schoenen te testen voor zijn Duitse platform. Met FindSimilar for Shoes kunnen consumenten schoenen die zij bijvoorbeeld op straat zijn tegengekomen vergelijken met die op Zalando.de.

De tool is ontwikkeld door Cortexica en zal voor meer schoenenretailers beschikbaar worden. Zalando is een van de eerste partijen die de software gaat testen, zo bevestigt een woordvoerder van Zalando aan Twinkle. ‘FindSimilar wordt geïntegreerd in onze mobiele applicatie’, vertelt hij. ‘Door FindSimilar te selecteren in de app kan de consument een foto van de gewenste schoenen nemen en deze uploaden. De tool biedt vervolgens suggesties uit het Zalando-assortiment. Dit kunnen schoenen zijn die dezelfde vorm hebben, hetzelfde patroon bevatten, enzovoorts.’ De functie helpt consumenten dus om gericht te zoeken in het enorme aanbod op Zalando.de.

Uitrollen
De FindSimilar tool werd begin deze maand gepresenteerd tijdens een FashTech evenement in Londen. Zalando start zijn test ‘later dit jaar’ voor zijn Duitse platform en app. ‘Aan de hand van de testresultaten en feedback van klanten besluiten we of we de functie verder zullen uitrollen naar andere landen waarin wij aanwezig zijn’, meldt de woordvoerder.