Twinkle | Digital Commerce

Amazon vraagt personeel te vertrekken met bonus

2017-05-27
180101
  • 1:04

Amazon biedt distributiemedewerkers een bonus tot vijfduizend dollar als zij hun baan opzeggen. Deze tactiek moet ervoor zorgen dat alleen het echt gemotiveerde personeel voor de e-commerce reus blijft werken.


Amazon’s programma Pay to Quit is afgeleid van een soortgelijke deal van Zappos met zijn werknemers. Eén keer per jaar staan medewerkers voor de keuze of zij bij Amazon willen blijven werken of niet. Voor elk jaar dat zij in dienst zijn ontvangen zij duizend dollar als vertrekbonus. Dit kan oplopen tot vijfduizend dollar.

Stilstaan bij het werk
‘Het doel van Pay to Quit is om het personeel eens per jaar stil te laten staan bij zijn wensen’, meldt Amazon in een bericht aan zijn aandeelhouders. ‘Op lange termijn zijn medewerkers die niet echt bij een bedrijf willen werken namelijk ongezond voor de werknemer zelf en de onderneming.’

Drones
Ceo Jeff Bezos schrijft in zijn aandeelhoudersbrief ook over de bezorging van pakketten met drones. Vorig jaar meldde het bedrijf al deze plannen te hebben, maar nu lijkt Amazon daar serieuze maatregelen voor te hebben genomen. Inmiddels wordt de vijfde en zesde generatie drones getest, meldt Nu.nl. De zevende en achtste generatie wordt momenteel ontwikkeld.