Twinkle | Digital Commerce

EBay komt verkopers tegemoet na hack

2017-05-27
180101
  • 1:16

EBay is bezig de schade te herstellen na de hack aanval die het bedrijf vorige week verijdelde. Het biedt verkopers de mogelijkheid om hun veilingen zonder consequenties stop te zetten. De maatregel is het gevolg van het resetten van alle wachtwoorden op het platform.

EBay meldde vorige week dat een database met vertrouwelijke gebruikersinformatie in handen was gekomen van hackers. Onder meer e-mailadressen, telefoonnummers, en versleutelde wachtwoorden werden gestolen.

Veilingen afbreken
De veilingsite vroeg zijn gebruikers pas enkele dagen na de ontdekking hun wachtwoord te veranderen, wat nu voor problemen in bestaande veilingen zorgt. Verkopers hebben tot 31 mei de tijd om hun lopende veilingen kosteloos af te breken, aldus E-commercebytes. Als een afgesloten veiling al een koper heeft, dan krijgt deze zijn geld terug, mits hij met PayPal heeft betaald.

Nieuw lek
Dat eBay ook na het wijzigen van alle wachtwoorden nog niet veilig is, bewees een negentienjarige Britse student, volgens NU.nl. Er blijkt nog een lek in de site aanwezig te zijn waardoor gebruikersaccounts kunnen worden gehackt. De student meldde in het verleden al twaalf andere lekken bij eBay.

Heartbleed bug
Het belang van het beveiligen van websites en webshops werd vorige maand duidelijk toen bleek dat tweederde van de wereldwijde webwinkels kwetsbaar is voor hackers dankzij de Heartbleed bug. Diverse grote bedrijven als Etsy ondernamen actie om de fout in het systeem op te lossen.