Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats is ‘netwerk vol handige mensen’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Na de afgelopen twee jaar onder andere het autoplatform binnen de site te hebben gepromoot op radio en tv gooit Marktplaats het nu over een andere boeg. Het handelsplatform is met een campagne begonnen voor zijn dienstennetwerk.

Op de radio adverteert Marktplaats met het aanbod van klusjesmannen en schoonmakers die consumenten via Marktplaats.nl kunnen inhuren. Het bedrijf presenteert zichzelf als ‘het netwerk vol handige mensen’.

Offerte
Consumenten kunnen via de site een offerte aanvragen bij onder andere Dj’s, automonteurs, kappers en muziekleraren. Via een beoordelingssysteem kunnen gebruikers ook de ervaringen van anderen bekijken.

Groei
In april vorig jaar verwelkomende Marktplaats zijn ‘vijftigduizendste vakman’ in de rubriek Diensten en Vakmensen. ‘Deze rubriek heeft het laatste jaar (2012, red.) een groei doorgemaakt van ruim 20 procent. Daarnaast zorgen de ruim twee miljoen maandelijkse bezoeken aan de rubriek voor ruim 237.000 contactmomenten tussen vakmensen en consument’, schreef Marktplaats vorig jaar.

Schoonmaakconcurrentie
De nieuwe adverteerstrategie van Marktplaats valt samen met de komst van de Duitse schoonmaakstartup Helpling in Nederland. Het twee maanden oude bedrijf helpt consumenten aan een betrouwbare schoonmaker voor thuis. Helpling is nu al, onder andere door financiering van de Samwer-broers (Rocket Internet), groot genoeg om ook uit te breiden naar Frankrijk, Oostenrijk en Zweden. Ook Amazon heeft aangekondigd in diensten te stappen. Het bedrijf opent in eigen land dit jaar een marktplaats voor lokale diensten.