Twinkle | Digital Commerce

EBay komt met vergelijkingsapp voor Google Glass

2017-11-09
180101
  • 1:22

EBay heeft een app van dochteronderneming RedLaser ontwikkeld voor Google Glass. Gebruikers kunnen daardoor met hun bril de barcode van een product scannen en de prijs in de app vergelijken met andere online en offline aanbieders.

RedLaser is een app die onder andere prijzen vergelijkt van fysieke winkels en webshops. Het bedrijf werd in 2010 overgenomen door eBay om de barcodescanner ook toe te kunnen voegen aan zijn eigen apps. Nu maakt eBay een nieuwe stap door samen te werken met concurrent Google in Glass.

Vergelijken met barcode
Glass-eigenaren kunnen producten op hun barcode vergelijken zonder daarvoor hun smartphone uit hun broekzak te halen. Bij de woorden ‘Ok glass, scan a barcode’ of het bekijken van de barcode met de bril vergelijkt de RedLaser-app de prijs van het product in de consument’s handen met die van online en offline aanbieders. Ook zoekt de app op gerelateerde producten.

Zoeken naar product
Daarnaast kunnen gebruikers de bril een zoekopdracht geven voor een specifiek product. ‘Ok glass, find a product’ start een digitale zoektocht naar het gewenste artikel online of bij een dichtbijzijnde winkel. Aan de hand van Google Maps wijst de Glass de drager de weg naar een fysieke locatie.

Net-a-porter.com
Net-a-porter.com kreeg in juni de eer om als eerste online retailer Google Glass te verkopen. Op de site staat echter nu alleen nog een aanmeldformulier voor updates rond de verkoop. Deze brillen zijn ontworpen door modeontwerpster Diane von Furstenberg. Meerdere bedrijven hebben in het verleden aangegeven apps te willen ontwikkelen voor Google Glass. EBay stond daarbij ook al vooraan.