Twinkle | Digital Commerce

Vacanceselect verder op .com-domein

2017-11-09
180101
  • 1:17

Vacanceselect heeft een nieuwe website live gezet. De webstek van de ‘specialist in camping & glampingvakanties’ is voorzien van een responsive design. Alle landen krijgen hetzelfde basisdomein: Vacanceselect.com.

Vacanceselect verhuurt elfduizend accommodaties op ruim duizend campings en vakantieparken in 15 Europese landen. De overstap naar een .com-domein is ‘een strategische keuze om verder te bouwen aan een internationaal merk.’ Eén voor één zullen de landensites worden gemigreerd naar het nieuwe domein.

Redesign
Met het redesign mikt de vakantieaanbieder naar eigen zeggen op ‘beleving, inspiratie en vakantievoorpret’. De input van tweehonderd klanten speelde een cruciale rol bij het herontwerp, waarvoor bureau Mirabeu werd ingeschakeld. ‘Sommige klanten voelen direct vakantiekriebels door de grote afbeeldingen op de site’, aldus e-commerce manager Irene Smit.

Totale vakantiebeleving
Vacanceselect wil de stress wegnemen die veel vakantiegangers zouden ervaren bij het zoeken: ‘Daar spelen wij op in: een website die klanten helpt en niet verwart.’ Het vakantieaanbod op het internet is enorm, maar veelal prijsgestuurd, terwijl de consument volgens Vacanceselect op zoek is naar beleving en emotie. Smit: ‘Wij verkopen een totale vakantiebeleving in plaats van slechts een accommodatie.’

Zoekfunctie en content
Vacanceselect heeft de zoekfunctionaliteit op zijn site verbeterd en het biedt voortaan extra content over onder andere landen, regio’s, campings en vakantieparken: ‘Wij geloven in een gezonde balans tussen snel doelgericht zoeken en het opdoen van nieuwe reisinspiratie’, aldus Smit.

Travel 30
Met een online omzet van 31,4 miljoen euro in 2013 is Vacanceselect de nummer 25 van de Travel 30, onderdeel van de Twinkle100.