Twinkle | Digital Commerce

Fout in software Amazon zorgt voor fors verlies Britse verkopers

2017-05-27
180101
  • 1:07

Door een bug in de software werden honderden producten van Britse winkeliers op Amazon.co.uk voor 1 cent te koop aangeboden. Merchants geven aan duizenden ponden te hebben verloren door de fout, sommigen staan zelfs op omvallen.

De software, RepricerExpress genaamd, zorgt ervoor dat productprijzen van derde partijen op Amazon en het Japanse Rakuten automatisch worden aangepast om zo altijd goedkoper te zijn dan online concurrenten.

Inclusief bezorging
Afgelopen vrijdag werden de items van Britse winkeliers een uur lang voor 1 cent per stuk aangeboden op Amazon.co.uk. Een bedrag waar bezorging bij in zat. Amazon hanteerde ondertussen dezelfde fees voor elk verkocht product, meldt een gedupeerde aan Sky News.

Drukste tijd van het jaar
Ik heb in één dag 20 duizend pond verloren’, zegt een winkelier. ‘Ik vroeg Amazon mijn orders te cancelen, maar ze verstuurden de pakketten gewoon en brachten daar belachelijke fees voor in rekening’. Een ander vertelt aan het nieuwsmedium dat zij dankzij de fout op het punt van sluiting staat. ‘Het is de drukste tijd van het jaar en toch is onze turnover nul’. Amazon zegt zelf de meerderheid van de 1 cent-orders te hebben afgebroken.

Lees ook: Neckermann.com mogelijk 't schip in met prijsfout (16-8-2013)