Twinkle | Digital Commerce

Value8 opent dc voor dierenwebshops

2017-05-27
180101
  • 0:56

Value8 opent in Harderwijk een nieuw distributiecentrum voor dierenwinkels onder de naam DICN. Het dc is bestemd voor de opslag en distributie van producten van verschillende dierenwebwinkels.
 
 
Value8 is eigenaar van de (online) winkels Megapets.nl, Dierenvreugd en Discount4pets.nl. Deze laatste krijgt een eigen fysieke speciaalzaak in het nieuwe DICN-dc, met afhaalpunt voor online orders. Met de opening wil Value8 zijn positie op de markt voor dierenverzorging vergroten.

Concurrent voor Bol.com
Investeringsmaatschappij Value8 nam in maart vorig jaar de webwinkel Megapets.nl over om een sterke concurrent te zijn voor Bol.com, dat toen een dierenspeciaalzaak opende op zijn platform. Peter Paul de Vries van Value8 zei destijds tegen Twinkle dat de grootste uitdaging ligt in het bereiken van de consument. ‘Vergelijk de verkoop van dierproducten met boodschappen. Het overgrote deel daarvan wordt nog gekocht in de fysieke supermarkt. Maar voor wie geen tijd heeft om te winkelen, het niet zelf wil of kan transporteren of wie gebruik wil maken van kortingen is het online ook mogelijk’, zei hij.