Twinkle | Digital Commerce

Komplett Group koopt Comtech

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Komplett Group, naar eigen zeggen de grootste e-commerce onderneming in Scandinavië, neemt het Duitse Comtech over. Daarmee wordt de Komplett Group, dat zich vijf jaar geleden terugtrok uit Nederland, actief op de Duitse markt.

Comtech realiseerde afgelopen jaar een omzet van 103 miljoen euro, 23 procent meer dan in 2013. De verkoper van consumentenelektronica, gevestigd in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, blijft als zelfstandige dochter onder de bestaande naam opereren. In een verklaring wijst de overnameprooi op schaalvoordelen op het vlak van logistiek, it en inkoop. Het assortiment zal worden uitgebreid, belooft Comtech aan klanten.

'Spannende nieuwe markt'
Met een jaaromzet van circa 700 miljoen euro claimt de Komplett Group met nadruk het Scandinavisch marktleiderschap. ‘We zijn blij met de samenwerking met Comtech’, laat ceo Ole Vinje optekenen. ‘Duitsland is een spannende en nieuwe markt voor ons; gezamenlijk zullen we de komende jaren verdere groei zekerstellen.’

Komplett in Nederland
Met de overname van Comtech zitten er vijftien webshops in het portfolio van de Komplett Groep. Behalve consumentenelektronica verkoopt het bedrijf ook verzekeringen, beautyproducten, babyartikelen en auto-onderdelen online. De Nederlandse activiteiten van Komplett werden vijf jaar geleden verkocht aan de Paradigit Group, omdat de onderneming zich toen op de Nordics wilde concentreren.