Twinkle | Digital Commerce

RadioShack vraagt uitstel van betaling aan

2017-11-08
318159
  • 1:01

RadioShack is bankroet. Na 11 opeenvolgende kwartalen met rode cijfers is uitstel van betaling aangevraagd via een Chapter 11-procedure. De opkomst van e-commerce wordt algemeen als hoofdoorzaak van de malaise gezien.

RadioShack communiceerde de financiële status gisterenavond (Amerikaanse tijd) in een verklaring (pdf). Duidelijk is dat tussen de 1.500 tot 2.400 winkels worden overgenomen door General Wireless, een speciaal opgerichte entiteit die is gelieerd aan geldschieter Standard General. Deze grootaandeelhouder sloot ook een overeenkomst met telefonieconcern Sprint, dat shop-in-shops in de overgenomen winkels zal openen.

Amazon
De andere activa van RadioShack zullen vanuit de huidige beschermde status worden verkocht. Eerder deze week meldde persbureau Bloomberg dat Amazon zich geïnteresseerd heeft getoond in Amerikaanse vestigingen van RadioShack. De meer dan duizend franchisewinkels in 25 landen buiten de VS vallen overigens buiten van het faillissement.

Circuit City
RadioShack is een van de grootste verkopers van consumentenelektronica in de VS. De keten zag de bestedingen in de branche de afgelopen jaren verschuiven van offline naar online, een beweging die de voormalige concurrent Circuit City in 2008 al de kop kostte.