Twinkle | Digital Commerce

Schoenenreus sterk afgeslankt verder - webshop nog dicht

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:37

Curator Bas van Dooren heeft een deal gesloten met twee partijen die Schoenenreus een nieuwe kans willen geven. CA Global Partners en GA Europe zullen ruim honderd winkels sluiten. Er blijven tien tot twintig winkels over en, meest waarschijnlijk, een webshop.

Schoenenreus ging eind januari voor de tweede keer in twee jaar failliet. De webshop is sindsdien gesloten, maar de fysieke winkels gingen op 11 februari weer open om voorraden uit te verkopen. Een doorstart hing toen al in de lucht. 

Bestaansrecht
Retaildeskundige Paul Moers vroeg zich af waar Schoenenreus het ‘gore lef’ vandaan haalde om het nog een keer te proberen. ‘De Schoenenreus heeft echt geen enkel bestaansrecht meer. De keten heeft geen fluit aan de ontwikkeling van de formule en de ontwikkeling van schoenen gedaan’, aldus Moers. ‘Nu de winkel voor de tweede keer failliet is gegaan, gaan de schoenfabrikanten absoluut niet meer met Schoenenreus in zee.’

‘Geen traditionele doorstart’
Adviesbureau CA Global Partners, specialist in retail restructuring, en investeringsmaatschappij  GA Europe zien desondanks mogelijkheden. Het betreft ‘geen traditionele doorstart’, aldus curator Van Dooren tegen het Brabants Dagblad. Hij wist de voorraden en inventaris uit de failliete boedel te verkopen.

Duizend man personeel
Woordvoerder Antoine Linderhof van CA Global Partners gaat vandaag kennismaken met het personeel van Schoenenreus, dat ongeveer duizend mensen op de loonlijst heeft staan. Aan Het Financieele Dagblad (FD) heeft hij laten weten dat het doel is tien tot twintig van de in totaal 121 winkels in Nederland permanent open te houden.

Zoeken naar partners
In de overeenkomst met de curator zijn de overnamepartijen de inspanningsverplichting aangegaan om zeventien tot twintig van de vestigingen open te houden. Linderhof in het FD: ‘Wij zoeken partners zoals vastgoedbedrijven die met ons het avontuur willen aangaan. Wij hopen de goede delen van de keten continuïteit te kunnen geven. Maar 121 winkels open houden, dat gaat niet lukken.'