Twinkle | Digital Commerce

Belgische LensOnline in zee met Nederlandse City Lens

2017-11-08
180101
  • 1:06

De Belgische site voor lenzen en brillen LensOnline heeft een samenwerking gesloten met het Nederlandse City Lens. LensOnline maakt gebruik van de fysieke winkels en lenzenabonnement van City Lens.

LensOnline werd in 2004 opgericht als een online platform voor lenzen en brillen. Het bedrijf werkt samen met lokale opticiens voor fysiek klantcontact en click & collect. Het platform is naast in België inmiddels actief in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Opticienafspraak
Om de Nederlandse consument beter offline te kunnen bedienen, heeft LensOnline nu een samenwerking gesloten met City Lens, dat zichzelf ‘de grootste contactlensspecialist van Europa’ noemt. Klanten uit ons land kunnen voor opticienafspraken terecht in één van de winkels van City Lens.

Lensabonnement
Naast fysieke winkels heeft City Lens een lensabonnement met de naam Eye Society. Klanten kunnen voor een startbedrag van € 11,75 per maand (abonnement A) korting krijgen op hun nieuwe lenzen en gratis gebruik maken van oogmetingen en controles. Het abonnementsmodel wordt nu geïntegreerd in LensOnline.nl, schrijft Retail Detail.

Mister Spex
LensOnline heeft in Nederland concurrentie van onder andere Mister Spex, een Duitse brillenspecialist die ook contactlenzen verkoopt. Het bedrijf opende in juni in ons land en streeft ernaar om volgend jaar hier zo’n 3 miljoen euro om te zetten.