Twinkle | Digital Commerce

Zalando stelt groeiverwachting naar boven bij

2017-11-09
180101
  • 1:19

Zalando verwacht in het lopende boekjaar harder te groeien dan het eerder voorspelde. De online retailer denkt een omzetstijging van 33 tot 35 procent te boeken dankzij goede resultaten in het derde kwartaal. Eerder was de groeiverwachting 28 tot 31 procent.

Zalando's kosten schieten dit jaar echter naar verwachting door het dak. Het bedrijf denkt een operationeel verlies (voor aftrek van belasting en rente) te boeken van 18 tot 32 miljoen euro. De kosten zijn zo hoog, omdat het bedrijf investeerde in nieuwe technologieën, marketingcampagnes ten behoeve van app downloads en een eerdere start van het herfstseizoen.

Derde kwartaal
Zalando zag zijn omzet in het derde kwartaal met 41 tot 43 procent stijgen tot een bedrag van 707 tot 717 miljoen euro, zo staat in het voorlopig cijferrapport van de pure player. Het operationeel verlies kwam in deze periode uit op 2,5 tot 4,5 procent.

Focus op groei
‘We investeren in de lange termijn’, schrijft Zalando in een persbericht. ‘In het derde kwartaal zagen we een aantal kansen om onze groei te versterken. Die hebben we gepakt. We blijven ons richten op een winstgevend pad, maar zijn bereid om nu een deel van de winst in te ruilen om sneller te groeien.’

Investeringen
Zalando testte vorige maand same day delivery inBerlijn en Keulen. Dit zal waarschijnlijk ook gebeuren vanuit zijn derde fulfilmentcentrum dat momenteel in de bouwplanning staat. Andere investeringen in het derde kwartaal waren onder andere een Whatsapp-dienst met stylisten en een ophaalservice voor retouren in Londen.