Twinkle | Digital Commerce

Expert test same day delivery

2017-05-27
180101
  • 1:23

Expert test deze maand same day delivery vanuit al zijn Nederlandse fysieke winkels. Online bestelde producten worden door partner Fadello nog dezelfde avond thuisbezorgd. De lokale ondernemers bepalen zelf de cut-off tijd.

‘Dit is een eerste start’, schrijft Expert in een persbericht. Een groot deel van het aanbod wordt deze maand van maandag tot en met vrijdag gratis dezelfde avond thuis geleverd. ‘In 2016 willen we de proef uitbreiden met de zaterdag en koopzondagen.’

Cut-off tijd in handen van franchisers
Expert hanteert als algemene richtlijn een cut-off tijd van 13:00 uur. Dan worden de producten ’s avonds tussen 18:00 en 22:00 uur bezorgd. ‘Om de kracht van lokale Expert-winkels te benutten, kunnen winkels zelfstandig een latere cut-off tijd hanteren’, laat het bedrijf weten. ‘Zo zijn er winkels die 14:00 uur als uiterste tijdstip hanteren waarop een consumenten een bestelling kan plaatsen. Tevens zijn er winkels die hun gehele assortiment, mits voorradig, nog dezelfde dag bezorgen.’

One hour delivery
De orders worden opgehaald door Fadello, dat naast same day delivery ook one hour delivery aanbiedt. Bij navraag over deze laatste optie zegt Expert dat landelijk bezorgen binnen het uur 'niet ondenkbaar' is voor de toekomst. 'Lokaal leveren onze ondernemers al wel eens een product binnen een uur af', zegt een woordvoerder. Fadello maakt gebruik van een netwerk van bestaande koeriersbedrijven en zelfstandige koeriers, die opdracht krijgen van Fadello.

Nieuwe aanbieders
Same day delivery is een actueel thema onder online retailers. Een aantal bekende webwinkels, waaronder Coolblue en Bax-shop.nl werkt samen met Dynalogic. Met onder andere Pluplus (Kijkshop), Delvry en Loopjongens heeft ook een aantal kleinere leveranciers zich gestort op deze dienstverlening.