Twinkle | Digital Commerce

Lucardi opent webwinkel in Duitsland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:00

De Nederlandse juweliersketen Lucardi heeft de virtuele deuren van een Duitse webwinkel geopend. Artikelen worden in beginsel binnen twee werkdagen bezorgd door logistiek partner DPD. Bij orders vanaf 19,98 euro is dat kosteloos.

Lucardi, dat mikt op het lage segment, kondigde de plannen voor een Duitse entree begin dit jaar al aan. Lucardi.de is onlangs met enige vertraging live gegaan. Tussendoor is het bedrijf online actief geworden in België, op Lucardi-juwelier.be.

Online bestellingen in de winkel
België en Duitsland worden online only bediend, terwijl Lucardi veel van zijn digitale inkomsten in ons land dankt aan zijn 95 fysieke winkels; een jaar geleden tekenden online bestellingen in de winkel al voor een kleine 5 procent van de totale omzet, aldus managing director Theo Koomen.

Kleinere winkels
Op de Multichannel Conference vertelde Koomens collega Jan van Lagen (cfo) dat de winkels van Lucardi kleiner zullen worden. ‘Voorraad is duur en met minder voorraad lopen de winkels minder risico. We gaan niet meer van ieder product alle beschikbare maten en kleuren aanbieden. Ook in de winkels gebeurt er meer en meer online.'