Twinkle | Digital Commerce

Miele verkoopt straks al zijn apparaten online

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

Miele komt in november met een nieuwe webwinkel waarin ook apparatuur wordt verkocht. De fabrikant werkt voor de levering en installatie samen met zijn retailpartners, die commissie krijgen voor elke verwerkte order.

Miele presenteert zijn nieuwe strategie in eerste instantie alleen voor de Duitse markt. Daar verkoopt het familiebedrijf allerlei keukenaccessoires en servies in een al jaren bestaande webwinkel. Voor de Nederlandse markt introduceerde Miele in 2009 een dedicated webshop, die voorheen ook gevuld was met producten van andere merken, als Villeroy & Boch.

Eigen etalage
De Duitse partners van Miele krijgen ieder een eigen etalage binnen de nieuwe shop. Zij kunnen rekenen op een volledige online aanwezigheid, inclusief klantenservice die ’82 uur per week’ beschikbaar is. Ook belooft de fabrikant zijn retailers een goede mobiele presentatie aan consumenten.

Uitrol
In een later stadium wordt de Miele-webwinkel ook uitgerold naar andere Europese markten. Wanneer Nederlanders direct bij Miele kunnen bestellen is niet duidelijk.