Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent eigen pagina voor Kickstarter

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Amazon profileert zich nog sterker als steun van startups en bedrijven die een nieuw product op de markt willen brengen. De retailgigant heeft een Kickstarter-pagina binnen zijn website gebouwd, waarop succesvolle Kickstarter-projecten staan.

Amazon werkte al samen met Kickstarter door producten van de crowdfundingsite te verkopen. Volgens de retailer kochten zijn klanten in het verleden al miljoenen van dergelijke artikelen. Nu krijgt Kickstarter een eigen plek binnen Amazon.com.

Launchpad
De pagina is een uitbreiding op Amazon Launchpad, het programma waarin starters worden geholpen in de verkoop. Amazon helpt hen met een marketingpakket en 'toegang tot zijn mondiale fulfilmentnetwerk'. Zo wordt de verzending van producten goedkoper voor nieuwelingen, dan wanneer zij de artikelen zelfstandig zouden verkopen.

Duizend nieuwe producten
Amazon meldt in een persbericht dat sinds de start van Launchpad een jaar geleden, meer dan duizend nieuwe producten zijn geïntroduceerd in de VS, UK, China, Duitsland en Frankrijk. Ook werkte de pure player met ruim honderd venture capitals, accelerators en crowdfunders samen.