Twinkle | Digital Commerce

Home24 koopt refurbish startup Returbo

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Home24 heeft het Duitse bedrijf Returbo overgenomen. Het interieurplatform is nog steeds een zorgenkind voor incubator Rocket Internet. Met de specialist in refurbishing wil Home24 zijn marktpositie verstevigen.

Home24 werkt al sinds eind vorig jaar samen met Returbo om zijn retouren slimmer af te handelen. De start-up is nu aangekocht om de retourverwerking verder te optimaliseren. Hoeveel Home24 heeft betaald voor Returbo is niet bekend, zo meldt het Duitse Internet World.

Waardevermindering
Rocket Internet zit al een tijdje met Home24 in zijn maag, vanwege aanhoudende forse verliezen van het bedrijf (75 miljoen euro in boekjaar 2015, zo’n 32 procent van de omzet). Daardoor halveerde de waarde van de woonwebwinkel in september tot 420 miljoen euro.

Positief
Home24-oprichter Philipp Kreibohm blijft echter positief. Hij wil de 20 miljoen euro aan dit jaar opgehaald groeigeld gebruiken als investering voor het verbeteren van de systemen en processen. ‘To smooth the path to profitability’, zei hij. De overname van Returbo lijkt in lijn met deze gedachte.