Donderdag 20 april 2017

1414 keer gelezen1 x gereageerd

Nederlandse banken introduceren gezamenlijke betaalapp

Nederlandse banken introduceren gezamenlijke betaalapp

Nederlandse banken werken samen aan de lancering van Payconiq, die nog deze zomer moet plaatsvinden. Met de betaalapp, die gekoppeld is aan een betaalrekening, kunnen consumenten zowel online, in winkels en aan elkaar betalen met hun smartphone.

ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS integreren de mobiele betaaldienst vanaf de zomer in hun systeem. Webshops kunnen vanaf dat moment Payconiq via een directe link of QR-code beschikbaar maken voor hun klanten. In de winkelstraat kan de Payconiq-gebruiker ook betalen met de app door het scannen van een QR-code of het selecteren van de winkel via geolocatie.

Geen IBAN-nummer nodig
Onderling betalen aan bekenden gebeurt via de contactenlijst in de smartphone, waarbij niet langer een IBAN-nummer benodigd is; de app is gekoppeld aan de betaalrekening van de gebruiker. Payconiq werkt samen met het Belgische Joyn, een loyaliteitsprogramma waarin consumenten kunnen sparen voor aanbiedingen.

Naar Europa
Payconiq is getest in BelgiŽ, waar inmiddels vier grote banken en 25.000 winkeliers de mobiele betaaldienst gebruiken. ‘Na een succesvolle pilot en uitrol in BelgiŽ hebben wij de ambitie om ook in andere landen in Europa een grote impact te gaan maken’, aldus Duke Prins, ceo van het oorspronkelijk Amsterdamse initiatief.

PSD2
De samenwerking tussen grote banken en de betaalapp sluit aan bij de naderende introductie van de Europese Payment Services Directive 2, die vanaf eind 2018 voorschrijft dat consumenten externe partijen toestemming kunnen geven betalingsgegevens op te vragen bij banken en betalingen uit te voeren.

Payconiq - Pay in Store from Payconiq on Vimeo.


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Mobiel betalen (Betalen)
- Payment service providers (Betalen)
- Betaalmethodes (Betalen)Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Nederlandse banken introduceren gezamenlijke betaalapp
  1. Ooft. A op woensdag 10 mei, 2017 om 23:13

    Wanneer kan ik de ABN Amro Payconiq downloaden? In BelgiŽ is die al bruikbaar. Waarom duurt het in Holland altijd zo lang voor dat de banken eindelijk wakker worden.

    Graag hoor ik zo spoedig mogelijk van u. Groet uit Fez, Marokko.


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.