Dinsdag 29 april 2008

7978 keer gelezenNu reageren

Mobile Commerce: geurtjes via je mobiel

Michel Willems

Geen afbeelding beschikbaar

Tot nu toe gaat mobile commerce vaak over de verkoop van ringtones, mp3’s en dat soort oorstrelende zaken. Het oog wil ook wat, er worden dan ook allerlei filmpjes verkocht via mobiel. En na het blokkerige en stroomvretende mobiele tv van Vodafone krijgen we binnenkort ook helder en duidelijk Mobiel TV via Dvb-h van KPN.

Maar op pocketinfo las ik dat NTT DoCoMo in Japan nu wil verdienen door een ander zintuig te prikkelen via de mobiel. Twintig klanten van NTT DoCoMo krijgen gedurende een testperiode een mobiel met geurgenerator. Deze geuren worden gekoppeld aan specifieke muziek- en videodownloads zodat je een mooie totaalervaring kunt hebben. Het mobieltje zal ongeveer zo’n 700 aroma’s kunnen verspreiden. Op YouTube staat een demofilmpje. Ik zie dit nog niet zo snel doorbreken op de nuchtere Nederlandse markt, maar het doet in ieder geval mijn fantasie op hol slaan!


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Mobile Commerce: geurtjes via je mobiel


Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.