Maandag 19 mei 2008

14357 keer gelezen2 x gereageerd

Een goede vliegtuigstoel? Vraag het de Seat Guru!

Michel Willems

Geen afbeelding beschikbaar

Gebroken kwam ik vanmorgen uit een vliegtuig van 's lands bekendste vliegtuigmaatschappij gekreupeld. Vanaf Kaapstad bevond ik me in een beroerde stoel.

De wat omvangrijke vrouw achter me, had haar lijf† zodanig tussen de rijen gepropt dat ondanks mijn vriendelijke verzoek mijn stoel niet naar achter kon. Twee knieŽn priemden in mijn rug. Tja, ik kan die mevrouw natuurlijk kunnen vragen wat af te vallen, maar ik begreep dat zij op korte termijn geen oplossing had. Daarbij was de situatie voor haar wellicht nog penibeler dan voor mij.

Mijn luidsnurkende buurman met lichte zweetlucht† had de armsteun geclaimd, en tja...eigenlijk had hij gelijk, waarom zou ik meer recht hebben op de steun dan hij. De heer voor me gooide zo snel het kon zijn stoel naar achter, ook hem kon ik niets verwijten. Als ik het had gekund, had ik hetzelfde gedaan.

Toen het eerste koffierondje werd gebracht, viel het de steward op dat mijn tafeltje niet helemaal naar beneden kon, mijn ietwat lange benen zaten in de weg. Helaas kon hij in verband met de overvolle vlucht niets voor me betekenen. Het weerhield hem niet† een uurtje later een trolley met een flinke snelheid tegen diezelfde lange benen aan te rijden.

Ik besef me terdege dat ik klaag over een luxe probleem. U als lezer zou kunnen stellen:
Zeur niet en koop business class tickets of blijf lekker thuis. En tja, daar heeft u natuurlijk gelijk in.† Maar mijn ervaringen met andere maatschappijen zijn zoveel beter, dat ik deze vervelende vlucht gewoonweg niet verwacht had. Zo kan ik u de beenruimte van Air New Zealand voor een vlucht naar Hongkong aanbevelen of de service van Cathay† Pacific. Onze lichtblauwe vaderlandse vrienden kunnen daar gewoonweg niet tegenop.

Maar klagen zonder het ondernemen van actie is natuurlijk voor de dommen. Ik nam me tijdens mijn slapeloze vliegtuignacht dan ook het volgende voor: Ik zal dit luxeprobleem voor altijd uit de weg helpen. Ik zet een site op waar mensen per maatschappij en vluchtbestemming kunnen aangeven hoeveel beenruimte je hebt en welke stoelenrij je in ieder geval niet moet hebben.

Welnu, het is niet meer nodig. Thuisgekomen bracht Google me bij Seat Guru. Daar maken ze kaartjes van vliegtuigen en geven ze op basis van input van sitebezoekers aan welke stoelen je wel en welke je niet moet hebben. Natuurlijk is de info nog niet voor elke maatschappij volledig. Maar dat komt nog wel, lang leve web 2.0 en user generated content!


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
Een goede vliegtuigstoel? Vraag het de Seat Guru!
 1. Patrick Mulder op vrijdag 23 mei, 2008 om 14:47

  Kent iemand de site voor het retour krijgen van TAX op tickets als je de vlucht niet hebt genomen?

 2. herman op vrijdag 23 mei, 2008 om 21:10

  k heb inderdaad altijd via seatguru mijn stoelen gereserveerd en zelfs, als er alleen slechte stoelen meer waren maar een andere vlucht geboekt. Werkt perfect.

  schade claimen bij overboeking enzo: http://www.aviaclaim.nl/nl/vlucht-overboekt-of-geannuleerd.php

  of http://www.euclaim.nl/default.htm (de eerste)

  info: http://www.landenportal.nl/informatie/rechten-van-vliegtuigpassagiers.htm


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.