Twinkle | Digital Commerce

Shopidee, gras van je favoriete voetbalclub!

2017-05-26
170130
  • 1:13

Sportfans geven jaarlijks samen miljoenen uit aan petjes, t-shirts, mokken en andere merchandise. Een belangrijke bron van inkomsten voor clubs en de ondernemingen. Kun je daar als webwinkelier nog wat aan verdienen?

Als je een idee goed uitvoert valt er altijd wel iets te verdienen, maar je maakt het je zelf gemakkelijker als je een onderscheidend product levert. Op producten als het zoveelste  AZ-shirt, de volgende Ajax-mok, of de nieuwe Feyenoord-sleutelhanger heb je relatief veel concurrentie moet je als webwinkelier hard vechten.

Als je echter aandacht van de pers wilt hebben en je marge hoog wilt houden dan verdien je op een andere manier aan de clubliefde van de fans. Zo las ik op Springwise dat het Amerikaanse Stadium Associates graszaad en graszoden uit het New York Yankees stadion verkoopt. Een mooier gazonnetje dan dat van hetzelfde gras als jouw geliefde stadion kan je natuurlijk niet hebben!

Fan blij met z’n gazon, Stadium Associates blij met extra inkomsten en aandacht, New York Yankees blij met de extra financiële bijdragen van Stadium Associates. Kortom, iedereen blij!

En het is een mooi schaalbaar idee. Want als je de infrastructuur hebt voor gras uit De Kuip, dan moet het niet moeilijk zijn om het ook voor het Barcelonese Nou Camp te regelen. De aanhang van een aantal grote topclubs in het buitenland is nog net even groter en ‘gekker’.

Direct even bellen met de bestuurders van je lokale voetbalclub? Tuurlijk, gewoon doen. Maar het moraal van het verhaal is, dat een beetje creativiteit helpt om in een ogenschijnlijk zeer concurrerende markt je marges overeind te houden.