Twinkle | Digital Commerce

Nieuwjaarsreceptie Thuiswinkel.org: Nederland thuiswinkelland

2017-11-11
150106

Zo'n 600 mensen bezochten gisteren onze traditionele Nieuwjaarsreceptie, waar we onze plannen voor 2010 ontvouwden. Voorzitter Ed Nijpels verwoordde de speerpunten van belangenbehartiging en hoe we in 2010 voor de belangen van webwinkels opkomen. Jörgen Raymann had 't Spant in Bussum op zijn hand met het inmiddels traditionele nieuwjaarscabaret.

Alle aanwezigen in Bussum kregen na afloop een nieuwe publicatie mee. Een klein, dun boekje getiteld 'Nederland Thuiswinkelland, belangenbehartiging in ontwikkeling', waarmee we aan iedereen willen laten zien wat we op het gebied van belangenbehartiging in Nederland willen bereiken

Speerpunten
Het boekje beschrijft vijf speerpunten:
1. lobby van wetgeving in Nederland;
2. lobby van wetgeving in Europa;
3. werken aan betrouwbaar betalingsverkeer;
4. werken aan meer veiligheid en minder fraude;
5. dat alles binnen een context van het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Meer rechten
Geen grote verhalen in het boekje, maar wel bij ieder speerpunt concrete issues waar webwinkeliers mee zitten en waarvan we met elkaar vinden dat er wat aan gedaan moet worden. Zo moeten webwinkels meer rechten krijgen waar het gaat om het terugsturen van producten door consumenten. Consumenten die producten tijdens de herroepingstermijn gebruiken en dan toch nog terugsturen moeten betalen voor de waardevermindering van het product. Bovendien is het is niet meer dan normaal dat in de wetgeving opgenomen wordt dat consumenten tijdens de bedenktijd zorgvuldig moeten omgaan met producten. Producten moeten bovendien in originele staat en originele verpakking teruggestuurd worden. Om maar eens wat te noemen.

Lobbyplan
Het boekje is een synopsis van een uitgebreider lobbyplan, dat eerder in de middag werd gepresenteerd in de Algemene Ledenvergadering van de vereniging. Het bureau en de werkgroepen van Thuiswinkel.org kunnen aan de slag! En met de steun en support van steeds meer webwinkels staan we er ook steeds sterker voor. Ook dat was met de opkomst van een record aantal bezoekers aan de Nieuwjaarsreceptie goed te constateren.