Twinkle | Digital Commerce

Britten betalen 10,7 miljoen euro voor Tapps

2017-05-26
170122
  • 1:01

Het Nederlandse online direct marketingbureau Tapps is door een Britse branchegenoot voor ongeveer 10,7 miljoen euro overgenomen. Met de overname wil het Engelse bedrijf groeien in Europa.

Tapps is ingelijfd door TMN Group, dat is gespecialiseerd in e-mailmarketing, online adverteren en online marktonderzoek, zo is vandaag bekendgemaakt. Het Britse bedrijf, dat een notering heeft aan de beurs in Londen, betaalt in totaal bijna 8 miljoen pond (10,7 miljoen euro) voor Tapps. Het Nederlandse bedrijf behaalde in 2006 een omzet van 4 miljoen euro en een winst voor belasting, afschrijvingen en rente van een miljoen euro.

'Online direct marketing groeit enorm snel en TMN wil daarvan profiteren door meer online adverteerders te bereiken. Tapps is een perfecte partner om de groei van TMN op de Europese markt te ondersteunen", laat Mark Smith, directeur van de TMN Group, in een verklaring weten.

Het is voor TMN Group de eerste overname op het Europese vasteland. Voor Tapps heeft de overname niet direct grote gevolgen, zo lijkt het. Annemiek de Geus-Verhagen, directeur en oprichtster van Tapps, blijft als directeur verbonden aan het bedrijf. Ook blijft de bedrijfsnaam behouden. Of de overname voor het personeel gevolgen heeft, is niet bekend.