Twinkle | Digital Commerce

'EBay-directeur Whitman stopt na tien jaar'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:60

Meg WhitmanMeg Whitman, die sinds 1998 directeur is van eBay, is van plan om op te stappen. Dat melden althans bronnen tegenover de Wall Street Journal. Ze wordt waarschijnlijk opgevolgd door John Donahoe, het huidige hoofd van de zakelijke tak van eBay.

Voor de internetveiling, die woensdag met bedrijfsresultaten komt, is de aankondiging - hoewel nog onofficieel - een groot verlies. Het moment waarop de 51-jarige Whitman opstapt, is door haar zelf gekozen, aldus de bronnen. Ze trad in dienst bij eBay in maart 1998 en viert dus binnenkort haar tienjarig jubileum.

Kort na haar aanstelling verklaarde ze dat geen enkele directeur langer dan tien jaar op dezelfde positie moet blijven zitten omdat mensen nieuwe uitdagingen nodig hebben en omdat organisaties dan toe zijn aan nieuwe frisse ideeën.

Het hoofd van de business unit van eBay, John Donahoe, wordt genoemd als meest waarschijnlijke opvolger van Whitman. Donahoe is in februari 2005 zelf door Whitman aangenomen.

Het officiële vertrek zou binnen enkele weken bekend worden gemaakt. Woordvoerders van eBay USA willen geen commentaar geven op de geruchten, aldus de zakenkrant.