Twinkle | Digital Commerce

Sellaband genomineerd voor Broos van Erp Prijs

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:06

De muzieksite Sellaband is één van de vier genomineerden voor de Broos van Erp Prijs 2008. Deze prijs die bestaat uit een bedrag van 50.000 euro wordt op 22 mei uitgereikt.

Sellaband is in april 2006 begonnen en biedt een platform voor beginnende artiesten. Zij hun muziek legaal verspreiden door middel van een soort aandelensysteem. Fans kunnen aandelen van 10 dollar aanschaffen. Als hun favoriet voldoende geld heeft binnengehaald (50.000 dollar), kan deze een professioneel album laten maken, verspreiden en promoten.

In november won Sellaband tijdens uitreiking van de NIMA Marketing Jaarprijs al een Media & Entertainment Innovation Award voor het beste innovatieve concept.

Naast Sellaband is ook I-wood genomineerd. Dit bedrijf levert informatie- en reclamebanners op mobiele telefoons in ruil voor korting op de abonnementskosten of gratis mobiel internet.

De andere twee genomineerden zijn Innoviting (een computergestuurd systeem voor het volgen van hulpbehoevenden) en Stichting de Groene Garage (die autobanden op de juiste spanning wil controleren).

De Broos van Erp Prijs is een jaarlijkse prijs van 50.000 euro die beschikbaar is gesteld door het ministerie van Economische Zaken voor jonge bedrijven die een innovatief ict-product of -dienst hebben ontwikkeld. De vier genomineerden zijn door een vakjury gekozen uit 56 inzendingen. De uitreiking vindt op 22 mei plaats tijdens het Nationale ICT Event in Utrecht.