Twinkle | Digital Commerce

Unieke producten, kansen voor de webwinkelier!

2017-05-26
  • 3:04

Massa is kassa, maar uniek is chique en dat kan ook best wat opleveren. Als je geen zin hebt om te concurreren op prijs, dan zou je kunnen overwegen unieke producten te gaan verkopen. Om aan te tonen dat die producten best iets mogen kosten, doe ik even imaginair wat boodschapjes voor de zondag op het web.

Zondagochtend, lekkere koffie. De Duitse webshop Sontagmorgen geeft koffieliefhebbers in ieder het gevoel dat je speciale koffie koopt. Je kunt namelijk online je eigen koffie mixen. Met wat gemakkelijke pijltjes gooi je er wat meer koffie van de ene soort, wat minder van de andere soort in. Omdat ik van een echte koffiesmaak hou, zou ik mijn mix niet snel afmaken met aroma’s als hazelnoot, slagroom, chocolade, bramen of banaan. Maar Sontagmorgen geeft je er wel de gelegenheid toe. Ook kan je de mate van maling kiezen (bonen, filterkoffie, machine koffie) en je koffie je eigen naam geven.

Hartstikke leuk én voor je het weet heb je een heerlijke koffie gemixt en vindt je die 7€ voor een half pondje koffie niet eens zo duur! Een slimme rekenaar heeft inmiddels door hoeveel marge de koffiehandelaar kan maken. . .

Een leuk cadeau idee. Maar omdat mijn beeldschone vrouw van Aziatische komaf meer een theeliefhebster dan koffiedrinker is, kan ik haar hart niet winnen met een persoonlijk kopje koffie. Gelukkig kan ik haar verrassen met persoonlijk gemixte thee van Design a Tea.

Nu ben ik niet zo’n ervaren thee blender, en voor mijn lief koop ik natuurlijk niets liever dan het beste. Daarom zou ik het samenstellen van een persoonlijke mix ook kunnen laten doen door de specialist van Blend for Friends. Je geeft daar een paar steekwoorden over de persoon voor wie je het koopt, je noemt zijn of haar beroep en wat uiterlijke kenmerken. Op basis daarvan maakt de Masterblender een speciale thee voor je.

Mmmm....stel je bent de thee specialist van Blend for Friends en je moet iets voor mijn vrouw maken. Vervolgens vul ik dus in de verplichte velden bij het bestelformulier in:

>        At least three words to describe the recipient: geweldig avontuurlijk, ontzettend lief en heerlijk vrijdenkend.

>        Job description: recruiter

>        Physical appearance : Exotisch, elegant, slank, glanzend lang donker haar

Tjeetje, wat zal dat voor een thee worden. Pfoeiiii.... 27 Engelse ponden afrekenen. Die blender weet van wanten!

Een lekker Muesli’tje als ontbijt dan. Je kunt je favoriete muesli samenstellen via MyMuesli. Je stelt daar uit 70 ingrediënten jouw unieke muesli samen en je kiest een naam voor op de verpakking. Hartstikke leuk natuurlijk en hop.... binnen de kortste keren heb ik een luxe muesli voor 16 Euro per kilo samengesteld.

Hmmm, lekker ontbeten. Tijd voor een rondje hardlopen op die zondag. Dat doe ik dan op m’n Nike’s die ik voor een paar extra centen op de site hebt aangepast.

Om even bij te komen eet ik natuurlijk een zelf samengestelde ‘energy bar’ van youbars.com. Je kunt ‘m helemaal zelf samenstellen en laten verpakken met jouw naam er op. Kosten? Zo’n 3,33 Amerikaanse dollar per reep.

Douchen en omkleden dan. Een custom made Bivolino overhempje van medeblogster Carine?

Even snel pinnen op de hoek met mijn zelf ontworpen Postbank Pas. En dan op kraamvisite. Als cadeau een zelf ontworpen babydeken van 83$, natuurlijk ingepakt in zelf ontworpen inpakpapier voor maar 16,95$ per rol.

Op feestjes eet je feestelijke M&M’s. Gewone M&M’s komen er niet in, daar moet een persoonlijke foto op! Jazeker, je kunt ze hier bestellen voor maar 4,99 $ per zakje.

Moe en tevreden thuisgekomen duik ik in bed. Het beddegoed heb ik ontworpen op de site van inmod, vervolgens is het in India geborduurd. 

Op één dag zoveel gepersonaliseerd plezier? Een beetje prijzig is het wel. . .maar ik hoop dat deze karikatuur van de zondag inspirerend is voor de Nederlandse webwinkelier die het net iets anders wil aanpakken.

Er zijn voldoende mogelijkheden om je middels het aanbieden van ‘unieke producten’ te onderscheiden van je concurrenten. Heb je een goed idee en wil je hulp bij je start? Je kunt me altijd eens bellen of mailen!