Twinkle | Digital Commerce

'Volledig nieuwe dimensie aan online shoppen'

2018-06-05
  • [nieuws]
  • 1:09

Voor 45.000 euro heeft Four People de lucratieve domeinnaam Shoppen.nl gekocht van een particulier. Het Amsterdamse internetbedrijf heeft 'grootste plannen' met de site, maar hoe die er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Een paar weken geleden kocht Four People al de domeinnaam Shoppen.com. 'Online shoppen zal nooit meer hetzelfde zijn', is de belofte op beide websites. Maar dan wel pas vanaf 2009.

Four People is begin dit jaar ontstaan uit een fusie tussen de bedrijven achter de online spaarprogramma's Zinngeld.nl en Surfrace.nl. Volgens Eric Lang van Four People zijn niet minder dan 200.000 Nederlanders bij die programma's aangesloten. Ze krijgen een vergoeding, van vaak niet meer dan een cent, voor iedere mail van een adverteerder die ze ontvangen. Ook krijgen ze een deel van het geld terug als ze een aankoop doen bij een van de aangesloten webwinkels. Lang: 'Vergelijk het met Airmiles, maar dan puur online en niet met cadeautjes, maar altijd met geld.' Het Nederlandse SplinQ, dat onlangs werd gelanceerd, hanteert ook een dergelijk cashback systeem.

Behalve aan spaarprogramma's verdient Four People ook aan contentsites als Ze.nl en Ek-Wk.nl, waarvoor redacties actief zijn. Volgens Lang zal Shoppen.nl noch een pure spaarsite, noch een pure contensite worden: 'We willen online shoppen een volledig nieuwe dimensie geven. We zijn groot in affiliatemarketing op no cure no pay basis. In die hoek moet u het zoeken.'