Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe cashback-site Spaarwinkelen.nl

2017-05-26
  • 0:52

De webwinkels van Bruna, FreeRecordShop.nl en Kijkshop behoren tot de driehonderd shops die zijn aangesloten bij Spaarwinkelen.nl, een nieuwe Nederlandse casback-site.

Initiatiefnemer Remco Nijhoff laat in eenvoudige taal weten hoe het cashback-systeem werkt dat Spaarwinkelen.nl hanteert: 'Als mensen via onze site bij een andere website iets kopen, krijgen wij een vergoeding. Die vergoeding delen wij met onze deelnemers.'

Kortingstegoed
Om die vergoeding te krijgen, moet een consument een account aanmaken op Spaarwinkelen.nl. Hij kan een kortingstegoed opbouwen door zijn online aankopen te doen via de site. De kortingen per product variëren van 1,5 tot meer dan 10 procent. Als voor meer dan 25 euro aan kortingen bij elkaar is gewinkeld, keert Spaarwinkel.nl het bedrag op verzoek van de klant uit op diens bankrekening.

Concurrent van eiegen bodem
Hoewel Spaarwinkelen.nl zichzelf bestempelt als 'de eerste spaarwinkel website van Nederland', heeft het in Splinq een concurrent die actief is op Nederlandse bodem. Ook Shoppen.nl, waarvan de url voor 45.000 euro is gekocht door het Amsterdamse internetbedrijf Four People, zal vanaf 2009 gebruik maken van een cashbacksysteem.