Twinkle | Digital Commerce

Piet Zoomers opent webwinkel met selectie aan de poort

2017-11-08
171130
  • 1:40

Piet Zoomers heeft een webwinkel gelanceerd die alleen open is voor houders van een klantenkaart. De opmerkelijke stap moet behalve tevreden ook nieuwe klanten opleveren.

De webwinkel is ondergebracht in de site van Piet Zoomers en alleen te bereiken na invoering van een wachtwoord en het nummer op de CustomerCard. Daarvan zijn er volgens Piet Zoomers ongeveer 120.000 in omloop.

Zeven dagen
De webshop kent geen standaard aanbod, maar verkoopt alleen artikelen die gedurende zeven dagen in de aanbieding zijn. Dat betekent niet dat de artikelen voor minder geld over de toonbank gaan, maar dat de online-koper extra bonuspunten opstrijkt, die recht geven op kortingen en ander voordeel.

Gezonde hebberigheid
Het uitgekeerde aantal bonuspunten neemt naarmate de zeven dagen vorderen af. Volgens mede-eigenaar Bas Zoomers wil het kledingbedrijf met de webwinkel 'een sfeer van gezonde hebberigheid creëren.' Dat blijkt bijvoorbeeld uit de openingsactie. Wie er snel bij is, kan 6.000 bonuspunten krijgen bij de aanschaf van een Fiat 500. Ieder van die punten geeft recht op een euro korting op kleding.

Feestje
De webwinkel is, net als het onlangs voor het eerste verschenen magazine, onderdeel van de nieuwe positionering van Piet Zoomers. Bas Zoomers daarover: 'Het moet een feestje zijn om bij ons te winkelen. Celebration of fashion, is wat we willen uitdragen. Onze klanten kunnen daarom rekenen op extra's. De bonuspunten die we uitkeren geven niet alleen recht op kledingkorting, maar kunnen ook worden ingewisseld voor bijvoorbeeld een champagneontbijt, een vlucht in ons eigen vliegtuig of een verwendag in de sauna.'

Volgens Zoomers doet de webwinkel van het bedrijf dienst als een soort fanshop, die het community-gevoel van klanten moet versterken.

Erbij horen
Veel modeketens gebruiken het internet om nieuwe kopers te interesseren, bijvoorbeeld uit gebieden waar een fysieke vestiging ontbreekt. Piet Zoomers pakt het anders aan, maar streeft hetzelfde doel na. Bas Zoomers: 'Uiteindelijk is het de bedoeling dat mensen erbij willen horen en klant van Piet Zoomers worden.'

Niet ophalen
De bestellingen in de webwinkel van Piet Zoomers worden tegen betaling van 4,95 euro bezorgd door SelektVracht. Ophalen in de winkel is niet mogelijk.